DOGAĐAJI

Prepun Dom mladih: Bend "Letu štuke" oduševio publiku u Sarajevu

Sarajevski bend promovirao najnoviji album "Topla voda"

Trenutak kada su se na bini pojavili članovi benda "Dubioza Kolektiv"

N. Aj.

26.4.2019

Dugo očekivani nastup sarajevskog benda "Letu štuke" privukao je brojnu publiku koja dugo nije imala priliku slušati hitove sada već legendarnog Dine Šarana

Nastup u Domu mladih svojevrsna je koncertna promocija najnovijeg albuma "Topla voda", na kojem su pjesme "Bože zdravlja", "Supermarket", "Kreten", "Zemlja gori" i druge. 

Naravno, bez starih hitova ne bi bilo dobre atmosfere, pa je atmosfera do usijanja dovedena kada je Dino, sa svojim bendom i gostima izvodio pjesme sa prethodna tri albuma.

Jedan od gostiju na koncertu je Dinin brat i frontmen benda "Skroz" Adnan Šaran.

- S bratom ja dijelim binu čitav život, ništa to nije sporno, a što se tiče zajedničkog nečeg... logično bi bilo da napravimo neki zajednički koncert i da tu budu još neki bendovi koji su u nekom svom vremenu, neću reći zapostavljeni i da taj sljedeći koncert bude u Skenderiji ili Zetri. Imamo li u planu raditi nešto zajedno? Pa mi  smo već imali u ratu svoj zajednički projekat, imali smo spremljen materijal, ali eto... Nije isključeno da uradimo nešto što bi zadovoljilo i mene i njega - kazao je Adnan.

Posebno oduševljenje nastalo je kada su na binu izašli članovi benda "Dubioza Kolektiv" te perkusionista i producent Đani Pervan, nekadašnji prvi asistent Šaranu te glumac zaljubljen u Sarajevo Branislav Trifunović.

Šaran nije puno želio govoriti i slati poruke sa bine.

- Nisam ja taj tip, nisam poznat po tome, nekako me stid. Reći ću samo da je pjesma "Bočice" posvećena našem drugu Anuru Hadžiomerspahiću koji je radio jedan od omota albuma i koji nažalost nije više sa nama, nije dočekao da čuje pjesmu - riječi su Šarana. 

"Letu štuke" i ovim nastupom pokazale su da zauzimaju visoko mjesto na muzičkoj sceni ne samo u BiH, već i u regionu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.