DETALJI IZ PRIVATNOG ŽIVOTA

Deset godina provela u Švicarskoj: Ko je zaslužan za povratak sjajne Kaliopi na muzičku scenu

Na scenu se vratila 1996. godine učestvovanjem na Skopljanskom festivalu

Kaliopi. Arhiv

Avaz.ba

28.4.2019

U periodu najveće popularnosti grupe „Kaliopi“, popularna Kaliopi Bukle se sa suprugom Romeom povukla sa muzičke scene i iz Jugoslavije preselila u Švicarsku.

Ona je punih deset godina živjela anonimnim životom. Učila je njemački jezik i radila mnoge druge poslove. Pet godina Kaliopi je predavala muzičko u srednjoj školi. Govorila je da su je upravo učenici nagovorili da se vrati muzičkoj karijeri. Nakon toga se rastala od supruga i odlučila da se vrati u rodnu Makedoniju i svojoj velikoj ljubavi, pjevanju, prenosi Blic.

Kaliopi se na scenu vratila 1996. godine učestvovanjem na Skopljanskom festivalu. Kao pobjednica festivala, Kaliopi je trebala da predstavlja Makedoniju na Evroviziji, ali zbog kontroverznih pravila u polufinalu, nije otputovala u Oslo kao predstavnica domovine.

Nakon dugog niza pokušaja da brani boje Makedonije na najvećem muzičkom takmičenju, Evroviziji, Makedonska radiotelevizija je 2012. dala priliku Kaliopi da otputuje u Baku. Kaliopi je pjesmom “Crno i belo” zauzela 12. mjesto.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.