SARTR

"Insane Inasn" prvi put uživo 13. maja

Članovi grupe su Nina Gerin, Tayfun Kesgin, Thomas Crauk, Enes Zlatar Bure, Dušan Vranić Duco, Dragan Rokvić, Mladen Tvrtković i Amar Češljar

Vranić: Jedan od članova grupe

Piše: L. S. R.

7.5.2019

Nakon godinu rada na albumu, bosansko-tursko-njemačko-francuska grupa "Insane Insan" spremna je za svoj prvi nastup uživo 13. maja. 

Na koncertu, koji će biti održan u SARTR-u, prvi put će se predstaviti bend u punom sastavu: Nina Gerin, Tayfun Kesgin, Thomas Crauk, Enes Zlatar Bure, Dušan Vranić Duco, Dragan Rokvić, Mladen Tvrtković i Amar Češljar. 

Oni će premijerno izvesti repertoar svog prvjenca "Insanax", a na koncertu najavljuju i nastupe različitih gostiju. 

- Narednog ponedjeljka u SARTR-u će nam se pridružiti balerine iz udruženja "Bellarte" Selma Štrbo i Nadža Pušilo te još poneki specijalni tajni gost ili gošća - najavljuje Enes Zlatar.

"Insane Insane" je do sada objavio dva videospota za pjesme "Insane Insan" i "Rahat", a ove sedmice bit će objavljen i remix njihovog trećeg singla "Married Man", koji je radio francuski DJ, muzičar i producent DJ Click.

Ovo će biti prvi zvanični nastup ovog međunarodnog ansambla koji je u februaru objavio svoj prvi album „Insanax“, dostupan na online platformama za download i streaming.

Nastup 13. maja je dio koncertne sezone "Grlom u jagode", koju organizira Jazz Fest Sarajevo, u koprodukciji sa Sarajevskim ratnim teatrom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.