JET SET Priča o folk zvijezdi i u pozorištu

Predstava o Lepoj Breni do kraja godine u Bitefu

Priča o Jugoslaviji, njenim suprotnostima, ljepotama, raspadu i onome što je ostalo poslije

Avaz.ba / te
29.06.2019 21:50

Priča o Lepoj Breni i bivšoj Jugoslaviji

Foto: Arhiv

Nakon tri filma, svi koji vole Lepu Brenu i priču o njoj, moći će gledati i u pozorištu, pošto je u pripremi predstava o folk zvijezdi. Premijara predstave planirana je do kraja 2019. godine.

Predstava se zove "Lepa Brena prodžekta", a autori su glumac Vladimir Aleksić i Olga Dimitrijević.- Govorit će o Lepoj Breni kao o fenomenu i najvećoj zvijezdi bivše Jugoslavije. Priča o njoj nije priča o pojedincu, već je suštinski priča o Jugoslaviji, njenim suprotnostima, ljepotama, raspadu i onome što je ostalo poslije. Lepu Brenu igraće nekoliko glumica - kaže sagovornik uključen u ovaj projekat.

Kvalitet ovog projekta prepoznalo je i Ministarstvo kulture i finansijski ga podržalo.- Autori projekta "Lepa Brena" nalaze se među našim najznačajnijim mlađim umjetnicima, tu je Olga Dimitrijević, između ostalih, i to je razlog da ih podržimo, kao i izbor teme, kritičkog sagledavanja naše novije historije - izjavila je Ana Tasić, predsjednik komisije.Podsjetimo, o Breni su do sada snimljena 3 filma, serijal "Hajde da se volimo".

U tri nastavka glumili su Dragan Bjelogrlić i Nikola Kojo, a u trećem dijelu igrala je i voditeljka Olja Bećković, koja je u jednoj pjesmi falširala umjesto pjevačice.

Komentari

NA VRH