POPULARNI SITKOM

Elmir Jukić: Serija je dokazala da može bez Senada Bašića

Imamo još sedam ili osam epizoda da snimimo sredinom avgusta

Jukić: Nemam mandat da pričam o tome. Arhiv

Piše: N. AJNADŽIĆ

2.8.2019

Reditelj Elmir Jukić, ako ne smišlja kako će s Feđom Isovićem napraviti možda novu hit seriju, kao što su „Lud, zbunjen, normalan“ (LZN) i „Konak kod Hilmije“, onda vrijeme provodi s porodicom, ljubimcem Mufcem i prijateljima. 

Zasluženi odmor

Tako ga je prije nekoliko dana „Avazov“ reporter zatekao na sarajevskoj ulici kod kultnog „Fisa“ u društvu kolege i prijatelja Srđana Vuletića, koji se tom prilikom našalio da njih dvojica pripremaju novi projekt.

- To je bila zafrkancija. Nema ništa tu – govori nam Jukić.

Ipak, otkako je „Dnevni avaz“ prošle godine ekskluzivno objavio da se snimaju novi nastavci megapopularnog sitkoma „Lud, zbunjen, normalan“, vjerna publika ne može iščekati da vidi nove zgode i nezgode porodice Fazlinović. Doduše bez Senada Bašića, koji je igrao Faruka Fazlinovića.

Jukić i Vuletić: Često se druže. J. Alibegović

Ekipa je u proteklom periodu bila na zasluženom odmoru, a Jukić nam je otkrio kada će jedanaesta sezona „LZN“ biti snimljena do kraja.

- Polovinom avgusta nastavit ćemo ovo što smo započeli. Imamo još sedam ili osam epizoda da snimimo i time bismo završili ovaj paket koji je ukupno uključivao 36 epizoda. To je to. Polovinom avgusta ćemo nastaviti kraj tog ciklusa – kaže Jukić.

Ne zanima me

Iako nevoljno, kratko je prokomentirao činjenicu da se sitkom snima bez jednog od glavnih glumaca, Senada Bašića, koji je svojevoljno napustio ovaj projekt.

- To me ne zanima ni kao pitanje ni kao tema jer je to stvar produkcijske prirode. Ne bih se bavio time ni sekunde, jer mislim da je serija dokazala da može bez svakoga. Nemam ni mandat da pričam o tome – istakao je bh. reditelj.

Nemamo ništa s emitiranjem

Za nove epizode ekipa “LZN”, na čijem čelu su scenarista Isović i reditelj Jukić, dobila je ponudu od Nove TV.

- Za publiku u BiH ne znam kada će imati novu priliku da gleda nove zgode i nezgode porodice Fazlinović. Znate kako je, mi nemamo ništa s emitiranjem, to je do televizije i onih koji otkupljuju. Kako će oni to distribuirati, mi to niti znamo niti treba da znamo – iskren je Jukić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.