EKSKLUZIV

Čombe: Ništa ljepše ne miriše od sarajevskog smoga

Iako je prisustvovati snimanju novih epizoda LZN-a skoro nemoguća misija, ekipa “Dnevnog avaz” našla se na jednom od setova na sarajevskoj Željezničkoj stanici

Razgovarala: Edina BAKIĆ

23.12.2018

Otkad je objavljeno da se nastavlja snimanje megapopularne serije “Lud, zbunjen, normalan”, publika s nestrpljenjem iščekuje nove dogodovštine porodice Fazlinović, ali i povratak starih likova, poput Šefike ili Čombeta.

Scenarista Feđa Isović i reditelj Elmir Jukić, sjajni dvojac, uveliko najavljuju 33 nova nastavka, koji se snimaju u produkciji Nove TV.

Iako je prisustvovati snimanju novih epizoda LZN-a skoro nemoguća misija, ekipa “Dnevnog avaza” našla se na jednom od setova na sarajevskoj Željezničkoj stanici.

Ono što smo na prvu primijetili bio je glumac Miraj Grbić, koje je utjelovio popularnog Čombeta. A da se vratio, uvjerili smo se onog trenutka kad je izašao iz voza i u svom stilu poručio: “Ništa ljepše ne miriše od sarajevskog smoga.”

Prošla godina

U nadi da će Jukić umjesto: “Snimaj”, reći čarobnu riječ: “Pauza”, čekali smo. I dočekali. Grbić je vrlo rado pristao da nekoliko minuta svog dragocjenog vremena izdvoji za intervju za “Dnevni avaz”, u kojem je govori o LZN-u, ekipi, boravku u voljenom Sarajevu, Americi i životu u Los Anđelesu, angažmanima...

Grbić se, inače, s glumicom i suprugom Marijom Omaljev još prije šest godina preselio u Los Anđeles, a osim glumačkih angažmana, i profesor je na “New York Film Academyju”.

- U svom Sarajevu se osjećam veoma romantično i lijepo. Stvarno je osjećaj poseban i nekako jednistven, jer dugo nisam bio ovdje. Prošle godine sam skroz kratko boravio, a bogami, nije malo šest godina, koliko je prošlo otkad sam se preselio u Ameriku – govori nam Grbić.

Povod za Vaš boravak u bh. prijestonici su nove epizode “Lud, zbunjen, normalan”, u kojima će publika ponovo vidjeti Čombeta.

- Da i presretan sam zbog toga. Jednostavno su me ovi setovi vratili na raniji period kad smo snimali. To neko staro vrijeme je bilo predivno. Super je i to da su se termini uskladili i da sam našao vremena da dođem na snimanje novih nastavaka. Ovo je sjajna prilika da vidim i roditelje, s kojima se baš rijetko viđam, a svakako i drage prijatelje.

Šta gledaoci ispred malih ekrana mogu očekivati u novoj sezoni?

- Definitivno mislim da pravimo odličan posao i smiješne epizode. Iskreno, kad sam dolazio, osjećaj je bio nekako čudan, razmišljao sam o tome kako će to ponovo biti. S obzirom na to da dugo nisam snimao za LZN, normalno je da su postojala neka pitanja u glavi, ali eto, od prve scene sve se vratilo. Sve dok se mi zabavljamo dok radimo, mislim da se publika zabavlja dok gleda. Definitivno je to neki glumčev indikator koji ga vodi. Dok je nama dobro na setovima, bit će i gledaocima ispred malih ekrana.

Reakcija ljudi

Gledaoci su s oduševljenjem reagirali kad su čuli da se vraća Čombe.

- Meni to mnogo znači, posebno zbog toga što veoma volim lik Čombeta. Najveća nagrada za glumca je reakcija ljudi. Onda, kad shvatiš da su te reakcije onakve kakve si priželjkivao, postaneš više nego sretan. Zato mi je Čombe izuzetno drag. Iako nije neke velike pameti, ovaj lik je veoma dobrodušan i ima dobro srce. Imam osjećaj da smo ponovo dobili ono što smo htjeli. Kao što sam već rekao, radimo za publiku i njihova reakcija nam je najvažnija.

Koliko Vam znači to što ste, nakon nekoliko godina u Americi, ponovo angažirani u svojoj zemlji?

- Iskreno, nisam mnogo razmišljao o tome, ali istina je da se veoma dobro osjećam dok sam ovdje. Ekipa me poželjela, epizode su odlične, kolegama sam falio… tako da ne mogu biti nezadovoljan.

Ogromno tržište

Je li Vas publika u BiH zaboravila ili Vas se i dalje sjećaju?

- Da, kako da ne. Zaustavljaju me, žele da se slikaju i ja pristajem na to, zašto ne? Njihov interes je, također, jedan vid nagrade.

Pretpostavljam da počeci u Americi nisu bili jednostavni. Kakav je život tamo?

- Nakon šest godina, koliko tamo živimo, postali smo na neki način starosjedioci. Sada je sve to postalo složeno i u privatnom, ali i profesionalnom, zapravo poslovnom smislu. Naravno, treba neko određeno vrijeme da, kad napraviš tako veliku promjenu, sve legne na svoje mjesto. Ipak je u pitanju ogromno tržište i grad. Jednostavno, sve je drugačije. Ali, sad već mogu reći da smo u Americi kod kuće. Los Anđeles osjećam kao svoj grad, skoro kao i Sarajevo.

Radite li tamo nešto novo?

- Da, nedavno sam završio snimanje za “Netflix”, a prije toga sam radio isto TV projekt za CBS. Onda, snimao sam i neki film pa sam čak stigao i predavati na fakultetu. Tokom godine nisam imao skoro ni dan odmora. Zato se nadam da ću, nakon LZN-a, uhvatiti bar sedam dana da predahnem.

Ništa od luksuza

- Kad nisam na setu, vrijeme u Sarajevu uglavnom provodim s roditeljima. Inače, otkad sam ovdje, nemam mnogo slobodnog vremena, ali sam uspio i uspijevam vidjeti kolege i prijatelje, ustvari ljude koje nisam dugo sreo. Ipak nemam neki luksuz i slobodne trenutke, sve je skoro popunjeno – pojašnjava glumac.

Sarajevo, Zagreb i opet Los Anđeles

Ovih dana će Vam se pridružiti i supruga Marija?

- Stigla je. Onda ćemo u bh. prijestonici zajedno provesti nekoliko dana, a nakon toga idemo u Zagreb, nakon čega slijedi povratak u Los Anđeles.

Kad je rad zadovoljstvo

Iscrpljuju li Vas snimanja?

- Zaista veoma mnogo radimo. Imamo dosta duge dane, ali su mi ovi setovi u isto vrijeme i odmor.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.