NESTVARNA Glumica je imala sve, ali nije bila sretna

Seks-simbol prošlog stoljeća slavi 85. rođendan: Tri puta sebi pokušala oduzeti život

Sin joj jednu izjavu nikad nije oprostio

I. Š. / Avaz.ba
25.09.2019 14:16

Osvojila je mnoge svojom ljepotom

Foto: Arhiv

Brižit Bardo (Brigitte Bardot), glumica nestvarne ljepote i talenta, seks-simbol 50-ih i 60-ih godina 20. stoljeća, danas slavi 85. rođendan. 

Ona je zanimljiva zbog toga što je dan pred 40. rođendan 1974. godine prekinula filmsku karijeru i posvetila se borbi za zaštitu životinja. 

Glumica je tri puta pokušala sebi oduzeti život, a jednom prilikom je rekla da je to uradila jer je imala sve, ali da je bila nesretna. 
  • Mnogi nisu odoljeli njenoj ljepoti
    Mnogi nisu odoljeli njenoj ljepoti Foto: Arhiv

- Možete da budete i bosonogi, ali da budete sretni. Zaista sam više puta bila na ivici da izvršim samoubistvo. Imala sam sve, a bila sam nesretna - govorila je Bardo.  

Zanosna, plava, pravilnih crta lica, punih usana i s pjegicama na nosu, Brižit je zaludjela čitavu planetu. U dvadesetim i tridesetim godinama nije je bilo sramota da se skine i pokaže obnaženo tijelo. Muškarce je ostavljala bez daha, a nekima je pošlo za rukom da postanu njeni muževi. 

  • Prelijepa glumica
    Prelijepa glumica Foto: Arhiv

Glumica je u braku s glumcem Žakom Šarijeom, s kojim ima sina s kojim nije bliska jer je svoju trudnoću uporedila s tumorom. 

Sin joj tu izjavu nikad nije oprostio, a ona je samo osam mjeseci nakon njegovog rođenja na njen 26. rođendan drugi put pokušala da se ubije, a navodno uzrok su bili bračni problemi. 

- Pravo je čudo da sam još živa - govorila je Brižit, koja se dan prije svog 40. rođendana, u septembru 1974. godine, povukla iz glumačkog života, promijenila životne navike i postala vegetarijanka. 

Iako se više nije bavila glumom, paparaci su je konstantno pratili. Dvadesetak dana kasnije, opterećena slavom i duboko depresivna, Brižit je treći put pokušala da se ubije, ali ju je spriječila kućna pomoćnica. 

  • Glumica danas ovako izgleda
    Glumica danas ovako izgleda Foto: Arhiv

Komentari

NA VRH