MUZIKA Čuvena grupa održat će koncert u Skenderiji

Ekskluzivno saznajemo: "Gipsy Kings" 20. februara u Sarajevu

Slavni sastav, predvođen Andreom Rejesom, na Balkan dovodi Tomislav Kašljević

L. S. R. / Avaz.ba

"Gipsy Kings": Jedan od najpopualrnijih „word music“ sastava današnjice

Foto: Agencije


Čuveni „world music” sastav „Gipsy Kings“, kako „Avaz“ ekskluzivno doznaje, stiže u Sarajevo. Deseteročlana francuska grupa, predvođena Andreom Rejesom (Reyes), veliki koncert održat će 20. februara u dvorani Skenderija.

Producent koncerta je Tomislav Kašljević, koji kaže da je riječ o mini turneji. U Zagrebu je „Gipsy Kings“ 18. februara, dan kasnije u Beogradu, a kruna balkanske turneje je 20. februara u Sarajevu.

- Već dugo ih ganjam, jer su oni među moja tri-četiri omiljena sastava. Zvuči kao fraza, ali ja sam Bosanac i volim dobre stvari uraditi u Bosni – govori nam Kašljević.

Ugovor je potpisan, a producent nam govori da ovu grupu nije bilo jednostavno dobiti na pet dana.

- Oni žive u različitim zemljama, u Francuskoj, Španiji, Americi, a dosta vremena su na turnejama. Bio sam strpljiv i dočekao sam - dodaje Kašljević.

Program će biti pomno pripremljen, a naravno da će se u Skenderiji pjevati hitovi „Volare“, „Bamboleo“, „Baila Me“, „Trista pena“, „Samba, samba“ i brojni drugi.

Prodaja ulaznica

Prodaja ulaznica

Uskoro će početi prodaja ulaznica za koncert „Gipsy Kingsa“ u Skenderiji, a njihova cijena još nije precizirana.

- Upravo zatvaramo finansijsku konstrukciju i cijenu karata pokušat ćemo prilagoditi standardu Bosanaca i Hercegovaca – govori Kašljević.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na