MUZIČKA POSLASTICA

Ko će biti gosti na večeri s "Gipsy Kingsima" u Sarajevu

Za koncert 20. februara vlada veliko interesiranje

"Gipsy Kings": Žele probati bosansku kuhinju. Arhiv

Piše: L. S. R. / Avaz.ba

10.2.2020

Za  koncert čuvenog "world music" sastava "Gipsy Kings", predvođenog Andreom Rejesom (Reyes), koji je zakazan za 20. februar u sarajevskoj Skenderiji, kako saznajemo, vlada veliko interesiranje.

U okviru regionalne turneje kraljevi romske muzike nastupit će u Beogradu i Zagrebu 18. i 19. februara i za ove koncerte ulaznica odavno nema, a za banjalučki nastup 21. februara kampanja je u punom jeku.

Članovi ovog sastava žele obići Baščaršiju, a kako nam kaže producent regionalne turneje Tomislav Kašljević, za njih će u Sarajevu biti organizirana i večera. "Gipsy Kingsi" izrazili su želju da kušaju bosansku kuhinju.

- Naravno da će biti pozvani i gosti na tu večeru, a članovi grupe žele upoznati neke od lokalnih muzičara, a to se prvenstveno odnosi na gitariste – govori nam Kašljević.

Cijena ulaznica za spektakl u Skenderiji je od 30 do 80 KM i mogu se nabaviti putem sistema kupikratu.ba, kao i na blagajni BKC-a, na platou Skenderije te u Ferhadiji. 

Koncertni program je pomno pripremljen, a naravno da će se u Skenderiji, naglašava Kašljević, pjevati hitovi "Volare", "Bamboleo", "Baila Me", "Trista pena", "Samba, samba" i brojni drugi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.