POZNATI

Severina digla novi kredit, mjesečna rata 7.000 eura

Seve sada duguje banci skoro 200.000 eura sa pripadajućim kamatama, tvrdi "Kurir"

Severina: Bori se kao lavica. Arhiva

L. S. R. /Avaz.ba

3.10.2019

Severina: U kreditima do guše - Avaz
Severina: Hipoteka na stan - Avaz
Severina: Skupa organizacija turneje - Avaz
Severina: Želi učvrstiti karijeru - Avaz
Severina: Najavila veliku regionalnu turneju - Avaz
+1

Severina Kojić (47) ponovo je podigla kredit, ovog puta od 70.000 eura, koje planira da uloži u turneju, tvrdi "Kurir".  Ovo je već drugi put u manje od godinu kako se pjevačica obraća banci, od koje je već pozajmila 100.000 eura kako bi platila album. U oba slučaja založila je stan, prvo onaj u Zagrebu, u kome živi, a sada i u rodnom Splitu. 

Nakon raskida saradnje s dugogodišnjim menadžerom Tomicom Petrovićem i lošeg plasmana njenog aktuelnog albuma, Severina se želi vratiti u vrh te je, stoga, najavila veliku regionalnu turneju. Pripreme su u toku, a novac je osigurala kreditom.

Zaključila je da bi velika regionalna turneja mogla da je vrati na vrh pa je okupila tim saradnika i počela sa pripremama, a novčane probleme ponovo je riješila pozajmicom.

- Organizacija turneje je skupa, to je više od sto hiljada eura. Dio novca je imala, a ostatak od 70.000 je pozajmila. U pitanju je ista banka koja joj je i početkom godine dala kredit za snimanje albuma. Jeste da je početkom ljeta imala problema s otplatom rata i da joj je prijetila aktivacija hipoteke na stan u Zagrebu, koji, inače, vrijedi skoro trista hiljada eura, ali je to riješeno. Refinansirala je kredit i za sada sve ide dobro. Rata je i dalje oko sedam hiljada mjesečno, ali joj je produžen rok otplate za još godinu - kaže "Kurirov" izvor blizak Severini.

- Ona je navikla da podiže i otplaćuje kredite. Još prije nekoliko godina je prvi put stavila pod hipoteku stan u Splitu, kada je kupila penthaus u Zagrebu, koji je u međuvremenu otplatila. Kako se stan u Splitu nalazi na obali mora, njegova vrijednost je više od pola miliona eura pa bankari nisu imali dilemu da li mogu da naplate pozajmicu ako ona ne bude plaćala rate. Tako Seve sada duguje banci skoro 200.000 eura sa pripadajućim kamatama - zaključio je "Kurirov" sagovornik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.