SVIJET SLAVNIH

Elton Džon: Kokain je užasan

Bio sam nerazuman i neodgovoran. Sve je moralo biti ili na moj način, ili nikako

Džon: Otvoreno govorio o ovisnosti. Agencije

Avaz.ba

8.10.2019

Biografija slavnog muzičaraEltona Džona (John, 72) izazvala je veliku pažnju javnosti, iako još službeno nije u prodaji. Britanski mediji objavili su neke dijelove knjige, a između ostalog, Elton je pričao i o svojoj ovisnosti koja je od njega napravila, kaže, nasilno čudovište.

Tokom sedamdesetih i osamdesetih konzumirao je opojna sredstva koja su ga učinila neodgovornim.. Prvi put je probao kokain 1974. godine te je bio jako euforičan od njega.  

Godinama nakon, imao je ludu noć u Kanu. Kad se probudio u hotelskoj sobi, dočekao ga je horor. Bio je mamuran, a njegova soba bila je uništena.

- Nije bilo niti jednog komada namještaja koji je bio netaknut, osim kreveta. Sve ostalo bilo je okrenuto na stranu, naopačke ili rastrgano na komade. Prijatelja koji je bio sa mnom upitao sam što se dogodilo, a on mi je kratko odgovorio: "Ti".  

Noć prije u predvorju hotela naletio je na članove pop sastava "Duran Duran" i pridružio mi se na piću. Popio je osam čaša vodke i povukao nekoliko linija, a potom je udario svog menadžera i bivšeg ljubavnika Džona Rida  (John Reid, 70). 

- Svoje nezadovoljstvo sam izrazio razbijajući sobu - ispričao je Elton.

 

Još jedna situacija koje se prisjetio bilo je njegovo gostovanje na koncertu "Rolling Stonesa" u Koloradu. Ipak, ostao je duže no što je bilo planirano, a kad je shvatio da ga gitarist Kit Ričards (Keith Richards, 75) mrsko gleda, sišao je s pozornice.

- To je bio problem. Uzimao sam kokain i više nisam bio racionalno biće. Bio sam nerazuman i neodgovoran. Sve je moralo biti ili na moj način, ili nikako. To je užasna droga - ispričao je Džon.. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.