POVRATAK NA VELIKA VRATA

Feđa Fetahagić nakon teške nesreće opet na TV ekranima: Želim zaboraviti sve što je bilo ružno

Spreman sam, lijepo je biti na svom terenu

Fetahagić: Osjećam se jako dobro. Arhiv

Piše: N. Ajnadžić / Avaz.ba

20.10.2019

Gledaoci su se obradovali nakon vijesti da jedno od omiljenih TV lica Feđa Fetahagić se vraća na male ekrane nakon što je prije četiri godine zadobio hematom prilikom pada u kupatilu u hotelskoj sobi u Splitu.


Borba za život

Bio je u induciranoj komi, a ljekari su se borili za njegov život. Fetahagić je prebrodio teški period, a od kamera nikad se nije udaljio. Ostao je dio OBN televizije, čiji je tim samo čekao potpuni oporavak voditelja kako bi ga vratili ispred malih ekrana. S kolegicom Adelom Alagić-Đorđević vodi lifestyle emisiju „Vaš magazin“ koji se emitira na OBN ponedjeljkom i srijedom u 23 sata. 

- Osjećaj je dobar. Lijepo je biti na svom terenu, onako kako se i ja dobro osjećam, a i kako me ljudi znaju. Zaista je lijepo biti u onim starim, dobrim obavezama – govori Fetahagić.

Kako Vam sada dani teku kada je počelo emitiranje „Vašeg magazina“?

- Nije to mali posao. Ovo je 17. projekt čiji sam uresnik, a nekih sam i autor. Tako da je sve došlo na svoje, pa samim tim i očekivanja. Tempo je zahtjevan, ali sam spreman sa obzirom na to da sam u nekoliko slučajeva ovo i prolazio. Jeste dobro za energiju, samim tim što je i nova jesenja programska shema.

Publiku je obradovala vijest da se vraćate na male ekrane.

- Zahvaljujem se publici jer bez nje ova priča ne ide i apsolutno uvijek jedan dio mog poslovnog uspjeha na ekranu dugujem njima. Jedno bez drugog, zaista, ne ide i drago mi je zbog toga.

Centar svijeta

Šta Vam kažu roditelji i najbliži? 

- Oni su veoma zadovoljni kada radim ono što volim. Samim tim što je taj ružni period iza nas, koji svi mi želimo da što prije zaboravimo i da se sve vrati onako kako i treba biti. A sada je to. Samo na to se i fokusiramo i pričamo i to je centar svijeta. Prema mom mišljenju, to je i prirodno. Nikada nisam bio nešto nezadovoljan, samo sam želio nastaviti gdje sam stao i to se upravo dešava.

Vi se osjećate dobro?

- Jako dobro. Drago mi je da je ta energija usmjerena ka meni i mojim izazovima na koje sam navikao i da mogu tu svoju višegodišnju odgovornost i poslovne uspjehe da usmjerim na novu stranicu i novi format.

Nova draž i motivacija

Kakav je osjećaj opet biti pred kamerama? 

- Poznat sam kao neko ko voli da je sve kako treba. Profesionalac sam, pa pristupam tako u svemu u životu, a posao je jedna od ključnih stvari. Volim da sve to ima sve svoju priču, da je precizno i ima logiku. Drago mi je zbog toga, a posebno što sam nastavio tamo gdje sam stao. To svemu tome daje novu draž i motivaciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.