JAZZ FEST

Holandski bend "The EX" u Sarajevu 7. novembra

Nastupit će u SARTR-u

"The EX". Promo

Piše: N. Aj. / Avaz.ba

27.10.2019

Holandski bend "The EX", koji nazivaju odvažnim i inovativnim, nakon 40 godina karijere, prvi put će nastupiti i u Bosni i Hercegovini, i to u okviru Jazz Festa Sarajevo, koji se održava od 7. do 10. novembra u glavnom gradu BiH.

Nakon svih ovih godina, oni i dalje donose svježinu na muzičku scenu, a muzička kritika ocjenjuje ih najvećim live bandom svih vremena. Legendarni bend koji se od 1979. godine opire klasifikacijama, do sada je održao više od 2.000 koncerata i snimio više od 20 albuma, a njihovi energični nastupi jedinstveno su muzičko iskustvo za publiku različitih generacija - kazali su iz organizacije Jazz Festa.

"The EX" sarađivao je s članovima "Sonic Youtha", "Instant Composers Pool Orchestra", a o bendu su snimljena i dva dokumentarna filma.

U Sarajevu će nastupiti 7. novembra, u Sarajevskom ratnom teatru (SARTR), kada će pozornicu dijeliti s finskim muzičarima, triom MOPO i Džimijem Tenorom (Jimi). 

Iz organizacije naglašavaju da ista ulaznica važi za oba koncerta, a da se mogu nabaviti u prostorijama Jazz Festa te preko sistema kupikartu.ba. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.