MUZIKA

Zagreb i Beograd vole tradicionalnu bh. pjesmu

Četrnaest godina zaredom, 14 puta puta rasporadan „Lisinski“.,„Sevdah“ peti put u Beogradu“ Ponosan sam naravno, govori Kašljević

Sa jedne od ranijih "Večeri sevdaha". Arhiva

Piše: L. S. R. /Avaz.ba

5.11.2019

Muzički projekt „Sevdah u Lisinskom“ sutra navečer će biti 14. put održan u rasprodatoj zagrebačkoj dvorani „Vatroslav Lisinski“. U petak navečer „Sevdah“ će biti izveden u beogradskom "Sava centru".

Spisak učesnika je prominentan, a to su Nedžad Salković, Nedeljko Bikić, Enes Begović, specijalna gošća Biljana Krstić, Asim Brkan, mlada Berna Balić, kćerka Medihe Musliović i Selena Balića, Izeta Milišić, Pavao Anić, Ivan Jelić, Amna Aganobić... Pratit će ih Orkestar Dinka Mujanovića.

Idejni tvorac i producent Tomislav Kašljević ističe da je veoma ponosan na projekt koji uspješno traje skoro 15 godina. Živi u Zagrebu, a ljubav prema sevdahu ponio je iz rodne Bosne i Hercegovine. 

- Četrnaest godina zaredom, 14 puta rasprodat „Lisinski“. „Sevdah“ peti put u Beogradu“. Ponosan sam, naravno. Nije jednostavno toliki broj izvođača organizirati, a ove godine ih je 30...  Ali, kada se nešto radi iz ljubavi, nije teško – govori Kašljević za "Avaz“.

Obje dvorane, i „Lisinski“ u Zagrebu i "Sava centar" u Beogradu, imaju kultni status. Publika u obje susjedne prijestonice pokazala je koliko cijeni i voli tradicionalnu bh. pjesmu te da umjetničke vrijednosti, uprkos najezdi šunda, ne samo da opstaju, nego imaju itekako zavidan proj pristalica.

- Trudim se održati visok nivo projekta. Postavio sam visoke standarde, ispod kojih ni pod koju cijenu ne želim ići. Ni u ovome, ni u bilo kojem drugom projektu koji radim - poručuje Kašljević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.