SEVDAH U LISINSKOM

Noć kada je "Lisinski" pjevao i plakao

Kašljević je Bandiću poklonio repliku Sebilja s Baščaršije, a Nedžad Salković svoju rakiju. Gradonačelnik im je uzvratio vinom, dok su dame dobile cvijeće

Sa sinoćnjeg spektakla u "Lisinskom": Nedžad Salković očarao je publiku. Ognjen Karabegović

Piše: L. S. R. /Avaz.ba

7.11.2019

Koncertna dvorana "Vatroslav Lisinski" sinoć je pucala po svim šavovima. Karte nije bilo ni za lijeka za tradicionalni program "Sevdah u Lisinskom". Nedeljko Bilkić, Nedžad Salković, Enes Begović, Biljana Krstić, Asim Brkan, Berna Balić, Amna Aganović, Pavao Anić, Ivan Jelić i drugi uz pratnju orkestra Dinka Mujanovića izvodili su bisere bh. tradicionalne pjesme i po 14. put oduševili publiku.

Pjevalo se, uživalo, kao što je to odvajkada, plakalo se uz sevdah. Publika je ovacijama ispratila izvođače, koji su već na putu za Beograd, gdje će sutra navečer u Sava centru biti upriličeno "Veče sevdaha".

- Više od 30 izvođača bilo je na sceni, tako da je to zaista veliki projekt. Puno truda je uloženo, ali ponosan sam. Bilo je zaista spektakularno sinoć u "Lisinskom" - kazao nam je Tomislav Kašljević, idejni tvorac i producent projekta "Sevdah u Lisinskom".

U prvom redu sjedio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i uživao u programu. Kašljević je Bandiću poklonio repliku Sebilja s Baščaršije, a Nedžad Salković svoju rakiju. Gradonačelnik im je uzvratio vinom, dok su dame dobile cvijeće.


Koncert "Veče sevdaha" u beogradskom Sava centru također je rasporodat, a snimat će ga Radio- televizija Srbije i Radio Beograd.




"Sevdah u Lisinskom" oduševio je sinoć Zagreb - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.