ŽIVOT I DEPRESIJA Lijepa Kolumbijka dala intervju za "The Guardian"

Šakira prvi put progovorila o zdravstvenim problemima

Bila sam toliko na dnu zbog bolesti na glasnicama da je bilo dana kada nisam mogla ustati iz kreveta, rekla je pjevačica

L. K. P. / Avaz.ba
12.11.2019 16:09

Kolumbijska pjevačica Šakira (Shakira) prije dvije godine je zbog zdravstvenih poteškoća morala otkazati rasprodane koncerte u njemačkom Kelnu. Potom je otkazala i koncert u Parizu, Amsterdamu i Antverpu i na kraju svih 17 zakazanih u sklopu evropske turneje. Svima je bilo jasno da se s njom događa nešto ozbiljno.

Zbog problema sa zdravljem, kada joj je desna glasnica zbog oštećenja na probama počela čak krvariti, pala je u depresiju. Šta joj se sve događalo u tom teškom razdoblju života, iskreno je ispričala za „The Guardian“.

- Pjevanje je ono što ja jesam. To je moj identitet. Bila sam toliko na dnu zbog bolesti na glasnicama da je bilo dana kada nisam mogla ustati iz kreveta. Bila sam u depresiji. To je loše utjecalo i na moj porodični život - rekla je Šakira.

U to je vrijeme s Pikeom (Pique) i sinovima komunicirala samo znakovnim jezikom jer uopće nije mogla govoriti.

- Nisam bila pozitivna osoba u to vrijeme, naprotiv, bila sam depresivna. Bilo je svima teško podnositi me. Žerar (Gerard) je vidio najgore od mene - rekla je iskreno.

Šakira je ignorirala ljekarske preporuke da mora na operaciju te se pokušala izliječiti alternativnim putem. Pokušala je s hipnozom, meditacijom, čak i sa svetom vodom iz Lurda. Srećom, oporavila se prirodnim putem te se na binu popela u junu 2018. godine. Već je tada javno rekla da je doživjela jedan oblik „religioznog iskustva“.

Komentari

NA VRH