PROJEKTI Veteran se vraća na HTV

Dubravko Merlić osmislio seriju "Sjene u mraku"

Novinar vodi producentsku kuću

Avaz.ba
20.11.2019 14:22

Merlić: Počinje serijla "Opstanak"

Foto: Arhiva

Veteran Dubravko Merlić vraća se na HTV. Njegova producentska kuća "Castor Multimedia" stvara i nudi televizijama sadržaje već 16 godina. 

Na HTV 1 će, piše t.portal, počevši od 2. decembra, na 1. programu u 20 sati krenuti serijal "Opstanak", koji će obrađivati demografski slom, problem s kojim se Hrvatska suočava već duže vrijeme. Serijal je osmislio sa scenaristima Željkom Matićem i doc. dr. sc. Stjepanom Štercom. 

Već nekoliko godina bavim se idejom da osmislim serijal o demografiji i, što sam više to proučavao, shvatio sam koliko je složena ta tematika pa sam, zajedno sa Stjepanom i Željkom došao do sedam, tematskih cjelina. Nakon snimanja na terenu i montaže, čini mi se da smo se uspjeli približiti svim tim problemima i da bi gledaocima moglo biti zanimljivo to što što će vidjeti - kaže Merlić za t.portal.

Osmislio je i koncept igrane TV serije koju trenutno razvija.

- Riječ je o novoj seriji "Sjene u mraku" od osam epizoda za koju smo u završnoj fazi raspisivanja scenarija. U ekipi smo producent Matej Merlić, scenaristica Anita Čeko i rediteljica Dubravka Turić - rekao je Dubravko.

Komentari

NA VRH