HOLIVUDSKE PRIČE

Brezanka Dajana Gudić za "Avaz": Rad s Džej Lo bio mi je od velikog značaja

Latino pjevačica veoma je ljubazna i jednostavna

Piše: A.HODŽIĆ

5.12.2019

Gudić: Volim raditi s muškarcima - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Brezanka Dajana Gudić već nekoliko godina karijeru gradi u Holivudu, a odnedavno je voditeljica na popularnom sportskom kanalu specijaliziranom za boks i ostale borilačke sportove „Ryoulive“.


Ekskluzivni događaji

Dajana se za „Dnevni avaz“ javila s Bahama, gdje je trenutno na odmoru. 

Ona već nekoliko godina živi u Los Anđelesu, gdje u posljednje vrijeme intervjuira najpoznatije MMA borce u Americi.

- Radim na programu „Ryoulive“, putujem i idem na ekskluzivne događaje širom svijeta koje vodim uživo. Radim sa mnogo poznatih i moji sagovornici su iz svijeta šou biznisa, glume, muzike, mode i sporta. Na početku novinarske karijere radila sam za „The Voice“ i tada sam upoznala Dženifer Lopez (Jennifer), čuvenu Džej Lo, ona je bila predsjednik žirija. Od velikog su mi značaja naš susret i rad. Jednostavna je i ljubazna sa svima – rekla nam je Gudić.

Lijepa Brezanka ističe da bi jednog dana voljela uređivati ili voditi tok-šou, što je njena dugogodišnja želja.

- I pored završenog fakulteta žurnalistike, ja sam pohađala škole novinarstva i radila na radiju program kao što je nekad kod nas u Sarajevu bio Omladinski program – otkriva voditeljica.


Ratno odrastanje

Dajana sarađuje s dosta muškaraca na novom TV projektu. 

- I sama sam mislila da sam dječak kada sam bila mala. Ali, moram priznati da su moji uzori ipak žene. Naprimjer, Oprah Vinfri (Winfrey), koja je i dan danas uspješna i koja je pomogla milionima kroz novinarstvo i svojim utjecajem. U sjećanju mi je moje odrastanje u ratnom periodu i iščekivanje nekih lijepih vijesti od voditelja sa TV ekrana. Sjećam se dobro i našeg novinara i urednika Radio Breze , Čepe Despota Mojsilovića. Jednom sam čak dobila nagradu, a drugi put bila gost na Radio Brezi i vodila mali šou tog dana – prisjetila se Gudić.

Svake godine u Bosni

- Svake godine dolazim u Bosnu. Ćevape ne preskačem ni u kom slučaju... Obično provedem oko mjesec i tada obiđem bukvalno sve - od Panonskog jezera u Tuzli, Sarajeva i Čaršije, pa se spuštam prema Mostaru i našem moru – govori Dajana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.