HOLIVUD

Bosanka Dajana Gudić gradi karijeru u Los Anđelesu: Radim na projektima iz snova

Nerijetko se pojavljuje na glamuroznim zabavama koje okupljaju holivudsku elitu

Piše: Adi Hodžić

12.11.2021

Bosanskohercegovačka manekenka s adresom u Los Anđelesu Dajana Gudić - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Bosanskohercegovačka manekenka s adresom u Los Anđelesu Dajana Gudić priprema brojne projekte u Holivudu. Ona je svojim pratiocima na društvenim mrežama zagolicala maštu te otkrila da ih mnogo toga lijepog čeka od nje, samo da se još malo strpe.


Nestašna studentica

- Manje društvenih mreža, a više rada na projektima iz snova, vidjeti kako polako oživljavaju, bilo je tako ispunjavajuće - napisala je Gudić na svom Instagram profilu.

Inače, prije nekoliko dana ova atraktivna plavuša zablistala je na crvenom tepihu prestižnog događaja povodom praznika Noć vještica koji se organizirao za brojne poznate ličnosti iz svijeta filma, muzike i mode u Holivudu.

Brojni objektivi paparaca i fotoreportera bili su upereni u našu ljepoticu iz Breze koja se, samo za ovu priliku, obukla kao nestašna studentica - nosila je plavu suknjicu, koja je prepoznatljiva na koledžima, kosu je vezala u kikice, a sve je upotpunila čarapama do koljena i cipelama s velikom platformom, noseći školske bilješke u rukama.

Gudić je nekoliko minuta pozirala šetajući crvenim tepihom, s jedne strane na drugu, uz nestašan osmijeh koji je pratio cijelu priču koju je zamislila.

Inspiracija za ovu kombinaciju bio je, očigledno, spot Britni Spirs (Britney Spears) za pjesmu “Oops! I Did It Again”, s obzirom na to da je upravo ovu pjesmu Dajana okačila kao podlogu na video u kojem pozira fotoreporterima.

Brojne poznate ličnosti i influenseri komentirali su Dajanin video, ostavljajući komplimente na račun njenog izgleda, ali i pohvale za ideju kojom se odlučila predstaviti tu noć.

- Ono što volim u poslu modela je sloboda. Ne moram biti negdje svaki dan u isto vrijeme i to je neprocjenjivo. Također, mnoga snimanja u kupaćim kostimima i donjem vešu motiviraju me da radim i izgledam dobro - rekla je manekenka.

Crvena ruža

Inače, Dajana često posjećuje glamurozne zabave, a jedna takva bila je i ona povodom dodjele Oskara 2021., kada je zablistala u crvenoj haljini, a brojni fanovi su je uporedili s crvenom ružom. Nedavno je pozirala i za jedan američki brend u narandžastom odijelu pored luksuznih automobila na Beverli Hilsu.

Bh. manekenka miljenica je muških magazina, koje često krasi na naslovnicama, te je rado viđena gošća na mnogim događajima gdje se okuplja holivudska elita.

- Rođena sam u Sarajevu, a odrasla sam u Brezi. Moji roditelji i ja živjeli smo tamo za vrijeme rata. Baš tada je došlo i do razdvajanja mojih roditelja, otac se preselio u Ameriku. Ostala sam kod majke te sam se kasnije, kad sam imala 14 godina, pridružila ocu. Moji roditelji su smatrali da ću imati bolje prilike u Americi, ali tada čak nisam ni govorila engleski jezik. Imam diplomu novinarstva i radiodifuzije, već dugo sam model, a nedavno sam počela i glumiti - priznala nam je svojevremeno Dajana.

Veoma je popularna na društvenim mrežama, gdje je prati skoro milion ljudi, koje svakodnevno počasti provokativnim setom fotografija.

Vezana za Bosnu

Dajana svakog ljeta posjeti Bosnu i Hercegovinu, gdje se vidi s porodicom i prijateljima iz škole, tako je bilo i ove godine, uprkos poteškoćama zbog pandemije koronavirusa. Ljepotica iz Breze iskoristila je vrijeme da uživa na plažama Hrvatske i Crne Gore te Grčke, gdje je napravila bajkovite fotografije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.