PRIZNANJA

Bijonse na korak do Oskara

Dobitnica 23 Gremi nagrade

M. S. S. / Avaz.ba

17.12.2019

Bijonse - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Nakon što je dobila čak 23 Gremi nagrade, Bijonse (Beyoncé) je sada korak bliže dodavanju i Oskara na svoju listu nagrada.

Akademija za filmsku umjetnost i nauku objavila je uži izbor za 92. nagradu Akademije u devet kategorija, uključujući dokumentarni igrani film, kratki dokumentarni film, međunarodni igrani film, šminku i frizuru, muziku, originalnu pjesmu, animirani kratki film, kratki film uživo i vizuelni efekti.

Od tih kategorija kraljica Bej bila je nominirana za svoju pjesmu "Spirit" iz filma „Kralj lavova“. To je ujedno i jedini film s dvije pjesme na popisu. Druga pjesma je "Never Too Late", koji su napisali Tim Rajs (Rice) i Elton Džon (John).

Bijonsina pjesma "Spirit" nije bila predstavljena kroz film „Kralj lavova“, već i na njenom vlastitom albumu „Kralj lavova: Dar“, na kojem su bili umjetnici poput Burn Boja (Burna Boy), Donalda Gloveranda, njene kćerke Blu Ajvi Karter (Blue Ivy Carter).

Iako je nedavno izignorirana na 71. dodjeli Emi nagrada nakon njenog dugoočekivanog dokumentarca na Netflixu pod nazivom „Film od Bijonse“, koji je bio nominiran za šest kategorija, a izgubio je u svakoj, izgleda da bi uskoro ova megapopularna pjevačica mogla dodati Oskara svojoj polici za nagrade.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.