IZAZVALA BIJES

Lepa Brena odgovorila na prozivke

Nastupala sa porukom mira

Lepa Brena: Ne bavim se politikom. Agencije

M.S.S. / Avaz.ba

20.12.2019

Lepa Brena (59) održala je prošlog vikenda dva koncerta u Zagrebu, nakon čega su pojedini hrvatski vojni generali osudili njen nastup, a sada je pjevačica odgovorila na prozivke.

Izrevoltirani koncertom Lepe Brene u Zagrebu, četvorica penzionisanih hrvatskih generala (Ivan Tolj, Ivan Kapular, Marinko Krešić i Mile Ćuk) tražili su od državnih tijela da poduzmu mjere po kojima će se za svaku javnu osobu utvrditi je li sudjelovala u bilo kojem obliku agresije na Hrvatsku. Pjevačica im je na to odgovorila.

- Mislila sam da sam odrasla u zemlji u kojoj nije bilo vjerske, nacionalne i seksualne diskriminacije, ali me ovo podsjetilo da su na Balkanu i dalje najglasniji huškači, vikači i primitivci. Govorom mržnje žele me povrijediti - rekla je Brena.

Generali su u saopćenju za javnost ocijenili da dopuštanje ovakvih posjeta i javnih nastupa narušava suverenitet i ugled države i vrijeđa osjećaje svih hrvatskih branioca te ostalih građana koji bi, ustreba li, ponovno stali u obranu svoje domovine.

- Meni se mnogo toga događalo, a mediji stalno traže nešto novo. Koncert u Zagrebu bio je veoma uspješan, kao i predstava koju su mi posvetili u Bitefu. Ne želim prestati raditi i želim biti korisna svojim prijateljima i porodici. Ne želim biti samo majka i kuharica – dodala je Brena.

Nakon premijere predstave “Lepa Brena Project”, folk pjevačica dodala je kako se ne bavi politikom, već samo svojim poslom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.