MODERNA UMJETNOST

U Beogradu otvoren Muzej za selfije

Prvi u ovom dijelu Evrope

Muzej selfija: Po uzoru na druge gradove. Selfie Museum Belgrade

Avaz.ba

20.12.2019

Za sve ljubitelje selfija, dobrih fotografija i društvenih mreža u Beogradu je nedavno otvoren prvi Muzej selfija.

Sada svi oni koji uživaju u društvenim mrežama, a prije svega Instagramu i fotografisanju, na Novom Beogradu će moći da stvore svoja moderna umjetnička djela.

- Ovakvih muzeja ima svega dvadeset u svijetu, a beogradski je prvi u ovom dijelu Evrope – ispričala je Jelena Obrenović Damnjanović, autorica beogradske postavke.


Muzej selfija: Zabavi nema kraja - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Prvi selfi muzej nastao na Filipinima, ali je taj koncept postao hit tek 2018. godine kada je isti otvoren i u Njujorku (New York). U beogradskom Muzeju selfijea nalaze se neke instalacije koje su slične onima iz drugih svjetskih muzeja.

Kao i kod drugih postavki ovog tipa, prostor je sačinjen od niza soba uređenih da budu vizualno privlačne, šarene i dobro osvetljene, te da služe kao set za snimanje atraktivnih fotografija. Ulaz se naplaćuje po satu pa tako za 20 minuta plaćate 5 KM, a za 60 minuta 8,33 KM.

Posjetioci u Beogradu mogu da idu od sobe do sobe i slikaju se između ostalog u oblacima, u zatvorskoj ćeliji, sa repom sirene, velikom bazenu punom ružičastih kuglica, bijeloj kadi sa zlatnim lopticama i sobi sa šarenim sladoledom. Sve što posjetiocima treba su ulaznica, mobilni telefon ili fotoaparat.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.