USUSRET VESELJU 

Berin Buturović: Novogodišnja proslava koja ima posebnu čar

Gosti dolaze ne samo iz regiona nego i iz raznih krajeva svijeta

Piše: N. Ajnadžić / Avaz.ba

20.12.2019

Buturović: Obećava spektakularan doček 2020. u „Radon Plazi“. Arhiv

Uveliko se pripremaju novogodišnje zabave i dočeci, a popularni i veoma traženi pjevač Berin Buturović nastupit će u sarajevskom hotelu „Radon Plaza“. Ogromna je potražnja za ulaznicama, kojih nije ostao velik broj, jer publika zna da gdje je Buturović – tu je i odličan dernek.



Doza energije

Pjevač se, kako nam je rekao, itekako raduje tom 31. decembru. 

- Prvi put nastupam u hotelu “Radon Plaza” za novogodišnju noć i obradovala me informacija da ćemo je proslaviti u društvu 400 gostiju koji dolaze ne samo iz regije nego iz raznih krajeva svijeta namjenski na ovu proslavu. Novogodišnje proslave uvijek imaju neku posebnu čar, tada su svi sjajno raspoloženi. Svakako da ćemo se moj bend i ja pobrinuti da dodamo svoju dozu energije – govori Buturović.

Dodaje da se ne sjeća kada je posljednji put Novu godinu dočekao s porodicom i prijateljima.

- Ali, to je cijena ovog posla, jer su dani decembra, a naročito Nova godina, jedan od najprometnijih dijelova sezone. S obzirom na to, trudim se da sve slobodno vrijeme provedem s meni bitnim i dragim ljudima – iskren je Buturović.

Godina na izmaku za njega je, kako ističe, bila najuspješnija do sada, posebno uzimajući u obzir broj nastupa.

- Svake godine imam sve više nastupa, a ono na što sam vrlo ponosan je činjenica da smo moja ekipa i ja proširili svoje tržište i da imamo dosta nastupa van granica Bosne i Hercegovine. S druge strane, radio sam i na novim pjesmama, koje će publika imati priliku čuti već početkom 2020. godine - otkriva Buturović.

Privatne zabave

Najčešće nastupa na privatnim zabavama i svadbama i često na društvenim mrežama objavljuje snimke s mladencima i ostalim gostima. Priznaje da ponekad bude sitnih gafova u programu, jer je ogroman broj nastupa. Ali, nije se mogao sjetiti neke od najsmješnijih situacija koje su mu se desile.

- Sasvim je normalno i to da se desi. Ne mogu se sjetiti nekih posebnih situacija. Uvijek se trudim da ljude opustim odmah na početku, da ih uključim u program koji smo osmislili, pa tu bude raznoraznih situacija koje svaku zabavu učine posebnom – zaključuje Buturović.

Dva najveća muzička brenda

S kim biste voljeli sarađivati od naših, domaćih muzičara? 

- Mislim da su dva najveća brenda naše muzičke scene definitivno Dino Merlin i “Dubioza kolektiv”.  Siguran sam da bi svakome bilo zadovoljstvo sarađivati s njima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.