AUTORSKA PRAVA

AMUS: Vjerujemo da će se u narednom periodu poboljšati rad nadležnih inspekcija u RS

Nadamo se ćemo imati veći odaziv korisnika na zaključenje ugovora te da AMUS neće morati pribjegavati zakonom predviđenim drugim mogućnostima, saopćeno je iz ove asocijacije

Lejla Trnčić. Arhiv

Avaz.ba

23.12.2019

Danas je u Banjoj Luci održan sastanak predstavnika Stručne službe AMUS-a s glavnim republičkim tržišnim inspektorom Borkom Surtov, načelnikom za internu kontrolu Petrom Ernautom, stručnim savjetnikom za pravne poslove Milkom Kuljanac i koordinatorom tržišne inspekcije u Gradskoj upravi Zoranom Maleševićem, saopćili su iz AMUS-a.

U ime AMUS-a sastanku su prisustvovali generalna direktorica Stručne službe AMUS-a Lejla Trnčić, direktor Sektora za pravne i opće poslove Stručne službe AMUS-a Sejad Sabljica, voditeljica podružnice Banja Luka Nikolina Marčeta i predstavnik advokatske kancelarije, advokat Ognjen Bogdanić. Tema razgovora bilo je unapređenje postojeće saradnje između AMUS-a i Inspektorata RS povodom zaštite autorskih muzičkih prava. 

- Ovaj sastanak s predstavnicima Inspektorata Republike Srpske, institucije čije je djelovanje u smislu zaštite autorskog prava predviđeno zakonima koji reguliraju oblast autorskog prava, samo je jedan od koraka ka uspostavljanju još bolje saradnje za provođenju Zakona o autorskim i srodnim pravima kojima se ovaj organ zajedno s AMUS-om bavi. Vjerujemo da će se u narednom periodu poboljšati rad nadležnih inspekcija u Republici Srpskoj, kao i da ćemo imati veći odaziv korisnika na zaključenje ugovora, te da AMUS neće morati pribjegavati zakonom predviđenim drugim mogućnostima - poručili su iz AMUS-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.