NETFLIX

„The Witcher“ najtraženija serija na svijetu

Pretekla Diznijevog „The Mandaloriana“

M.S.S. / Avaz.ba

7.1.2020

Snimljen prema romanima poljskog pisca Andržeja Sapkovskog (Andrzej Sapkowski), „The Witcher“ je, prema podacima kompanije "Parrot Analytics", trenutno najtraženija serija na svijetu na svim platformama. 

Ova kompanija svoje podatke zasniva na „jedinici potražnje“, standardiziranoj mjernoj jedinici koja uključuje više različitih parametara po kojima se gledaoci mogu povezati s nekom emisijom ili serijom – od običnog "lajkanja", koje se najmanje vrednuje, do preuzimanja i emitiranja, koji su na vrhu važnosti.

Serija koja se na Netflixu počela prikazivati 20. decembra pretekla je Diznijevu spin-off seriju "Ratova zvijezda" pod nazivom „The Mandalorian“ i za sedam dana, od 22. do 28. decembra, prema svim parametrima, bila je najgledanija. 

„The Witcher“ je ujedno bila i najgledanija serija u SAD, s približno 127 miliona „jedinica potražnje“ u usporedbi sa 115 miliona jedinica koje je imao „The Mandalorian“ u istoj sedmici.

"The Witcher": Hit 2019. godine. Agencije

Imajući u vidu veliku popularnost „The Mandaloriana“, uspjeh „The Witchera“ je ogroman.

Trenutni svjetski uspjeh ove serije jasno pokazuje koliki utjecaj na publiku mogu imati serije koje sve epizode objave odjednom (koje zatim možete "binge watch", odnosno pogledati u komadu).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.