VELIKANI

Dejvid Bouvi, da je živ, slavio bi 73. rođendan

Ljubav njegovog života bila je somalska ljepotica Iman

Dejvid Bouvi. Arhiva

Avaz.ba

8.1.2020

Vijest o smrti  Dejvida Bouvija (David Bowie) 10. januara 2016. šokirala je svijet. Legendarni muzičar umro je samo dva dana nakon 69. rođendana, kada je objavio i svoj posljednji, 25. album, "Blackstar", koji su kritika i publika okovale u zvijezde. Da je živ, danas bi slavio 73. rođendan.

U tajnosti se godinu i po borio s rakom, ali nije uspio. Umro je u svom domu okružen porodicom. Njegov sin, reditelj Dankan Džouns (Duncan Jones, 48) prvi je potvrdio žalosnu vijest, supruga Iman (64) oprostila se od voljenog Dejvida na društvenim mrežama.

Bouvi se u dugogodišnjoj karijeri okušao u brojnim žanrovima - glam roku, art roku, soulu, hard roku, a nisu nepoznati ni njegovi izleti u dens, elektroniku, pank, pa nije ni čudo da je slovio za najvećeg muzičkog kameleona.

Ljubav njegovog života bila je Iman. Somalska ljepotica i muzičar vjenčali su se 1992. godine u Toskani. Iako je on bio muzičar, a ona supemodel i bili su dio svjetskog džet-seta, uvijek su nastojali sačuvati svoju intimu za sebe.

Objašnjavajući tajnu njihovog braka, koji je trajao više od 20 godina, sve do pjevačeve smrti, Iman je rekla da su ključ strast i poštovanje. Osim toga, od samih početaka odlučili su da drže medije daleko od svoje kuće uprkos njihovim javnim poslovima.

Oboje su imali po jedno dijete iz prethodnih brakova, a zajedničku kćerku dobili su 2000. godine. Djevojčici su dali ime Aleksandrija Zahra Džouns (Alexandria Zahra Jones).


Iman i Dejvid Bouvi. Arhiva

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.