MUZIKA I ŽIVOT

Ozi Ozborn otkrio da boluje od Parkinsonove bolesti

Sve je krenulo, rekao je, prošle godine, kada je pao i nakon toga morao na operaciju

Ozi Ozborn: Šokirao javnost. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

22.1.2020

Britanski roker Ozi Ozborn (Ozzy Osbourne, 71) šokirao je javnost priznanjem da boluje od Parkinsonove bolesti

To je otkrio u emotivnom intervjuu za ABC-jevu emisiju „Good Morning America“. Muzičar je u intervjuu, u kojem je uz njega bila i supruga Šeron (Sharon, 67), kazao da prima cijeli niz lijekova za tretiranje ove bolesti.

Sve je krenulo, rekao je, prošle godine, kada je pao i nakon toga morao na operaciju. Počeo je trpjeti bolove u živcima, a ljekari nisu mogli ustanoviti je li to od pada, operacije ili nečeg trećeg.



Ozi i Šeron: Zajedno se bore protiv bolesti. Agencije

- Bilo je užasno teško za nas. Morao sam na operaciju vrata, a to je poremetilo moje nerve. Otkrio sam da imam Parkina 2, oblik Parkinsonove bolesti - kazao je Ozi te dodao da to nije smrtna presuda, nego da ima dobre i loše dane.

- Osim toga, utrnulo mi je rame, a noge su mi hladne. Ne znam je li to zbog Parkinsona ili nečeg drugog - priznao je Ozborn.

Ozi i Šeron dodali su da su iscrpljeni od ljekara u Americi te da će u aprilu otputovati u Švicarsku, u posebnu kliniku za Parkinsonovu bolest.

- Putovat ćemo gdje god treba dok ne nađemo odgovore - poručila je Šeron, a Ozi je dodao da su sretni jer to mogu priuštiti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.