FIZIČKI NIJE SPOSOBAN

Ozi Osburn odgodio nastupe: Tijelo naprosto još nije spremno

Britanski roker Ozi Osburn u ponedjeljak je rekao da je donio bolnu odluku da odustane od zakazanog nastupa na američkom festivalu

Ozi Osburn odgodio nastupe. Facebook

D. R.

12.7.2023

Ozi Osburn (Ozzy Osbourne, 74) je kazao da je bio “optimističan” nakon što mu je ponuđen angažman na festivalu Power Trip u američkoj saveznoj državi Kaliforniji, ali da nije htio odraditi nastup “preko volje”.

Osburn se na pozornicu festivala trebao popeti 7. oktobra uz australski sastav AC/DC, a drugi bendovi uključuju Guns N’ Roses i Iron Maiden.

U saopćenju objavljenom na društvenim mrežama u ponedjeljak je rekao: “Koliko god da ovo bilo bolno, morao sam donijeti odluku da odustanem od nastupanja na Power Tripu u oktobru”.

- Moja prvotna namjera je bila da se vratim na binu u ljeto 2024., a kada je stigla ponuda da odradim ovaj nastup, optimistično sam krenuo dalje. Nažalost, moje tijelo mi govori da naprosto nisam još uvijek spreman, a ja sam suviše ponosan da mi prvi nastup u gotovo pet godina bude preko volje - kazao je Osburn.

Osburn je u februaru najavio da će “zasad” prekinuti turneje nakon operacije kičme jer “fizički nije sposoban” za putovanja.

Nakon što je pao u svom domu 2019., pogoršao je povrede koje je zadobio u gotovo smrtonosnoj saobraćajnoj nesreći 2003., što je zaustavilo njegove nastupe u sklopu turneje No More Tours 2 u Evropi i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.