OTVORENO

Glumica Suzana Nikolić: U Kini dobivamo upute da nosimo maske, izbjegavamo javni prijevoz i okupljanja

Svi nose maske, putnici, osoblje, pa čak i piloti

Suzana Nikolić. Instagram

Avaz.ba

30.1.2020

Hrvatska glumica Suzana Nikolić (54) predaje na najvećoj pozorišnoj akademiji u Kini "Shanghai Theatre Academy". 

S obzirom na to da je udaljenost Vuhana, epicentra zaraze, i Šangaja gotovo 700 kilometara, glumica prije sedam dana nije ni znala za koronavirus.

S aerodroma u Šangaju poletjela je prema Evropi, a u avion je ušla s maskom na licu. Kako u nekim dijelovima svijeta vlada panika, shvatila je tek gledajući vijesti.  

- Postajem svjesna koliko je javnost zabrinuta zbog tog novog virusa. U Kini je nešto drugačije, ne širi se panika, ali svakodnevno putem medija dobivamo upute da nosimo maske, izbjegavamo javni prijevoz i okupljanja, da često peremo i dezinficiramo ruke, pijemo puno tekućine, provjetravamo stanove i urede - rekla je za "Gloriju".



Suzana Nikolić. Instagram

Glumica ne osjeća nikakav strah od zaraze, što pokazuje i činjenica da u džepu već ima povratnu kartu za Šangaj, u koji je pozvana kao stručnjak za glumačku tehniku Mihaila Čehova.

Nada se da se situacija neće pogoršati pa da za mjesec mora otkazati let. Za razliku od grada Vuhana, gdje su stanovnici u karantini i malo koja prodavnica radi, u Šangaju nije takva situacija.

- Činjenica je da svi nose maske, putnici, osoblje, pa čak i piloti, ali nas niko nije posebno pregledavao, nije bilo nikakvog skeniranja. Jedino su nam stjuardese rekle da se javimo svom ljekaru na odredištu osjetimo li znake prehlade ili počnemo kašljati - ispričala je ona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.