TUGA

Godina bez Šabana Šaulića

Porodica pjevača je nedavno održala godišnji spomen

Šaulić: Godina od smrti poznatog pjevača. Arhiv

Piše: M. S. S. / Avaz.ba

17.2.2020

Jedan od najpoznatijih pjevača narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći nakon nastupa u Njemačkoj prije tačno godinu. Porodica pjevača je nedavno održala godišnji spomen Šauliću na Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Dok se vraćao s nastupa u Bilefeldu, na njegov automobil naletio je turski državljanin Alsin Levant svojom Mazdom. Bio je pod utjecajem alkohola te nije imao važeću vozačku dozvolu. U automobilu su, osim Šabana, bili njegov klavijaturista Mirsad Kerić, koji je preminuo od posljedica nesreće, te Slobodan Stojadinović, kojem su ljekari spasili život.

Šaulić: Bio član žirija šoua "Zvezde Granda". Arhiv

Nedavno je Turčin pušten da se brani sa slobode jer su vlasti procijenile kako ne postoji mogućnost bijega. Suđenje počinje 27. marta.

Šaban je bio poznat u cijelom regionu. Neki od njegovih najpoznatijih hitova su "Bio sam pijanac", "Dođi da ostarimo zajedno", "S namjerom dođoh u veliki grad", "Ako me tražiš", "Da nemaš drugoga", "Dajem ti sve", "Draga moja", "Hajde, moja vilo", "Izdrži moj bol"...

Rođen je 6. 9. 1951. godine u Bosanskom Šapcu, a sa 18 godina preselio se u Beograd. Nije oduvijek želio biti pjevač - kao mladić maštao je o tome da postane fudbaler, budući da je za fudbal bio izrazito nadaren, o čemu svjedoči i činjenica da je dobio poziv da prijeđe u bugarski klub Levski. Osim fudbala, trenirao je i boks, bilježio je sjajne rezultate, ali je njegov život krenuo u sasvim drugom smjeru.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.