RIZIČNA GRUPA

Terezu Kesoviju testirali, nema koronavirus

Ne napušta sigurnost vlastitog doma, svijet trenutno posmatra kroz Instagram

Kesovija: U izolaciji. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

20.3.2020

Među mnogima koji su svjesni opasnosti i rizika od nepotrebnog izlaganja u okolini te onih koji šalju poruku o neophodnoj distanci i izolaciji je i muzička diva Tereza Kesovija(81). Za hrvatske medije pjevačica je rekla da je u rizičnoj grupi i da joj ne pada na pamet da ide na druženja i da napušta sigurnost vlastitog doma te da svijet trenutno posmatra kroz Instagram.

- Starija populacija, kojoj i ja pripadam, treba biti opreznija od drugih. Vjerujte mi, ja sam toga dobro svjesna. I sama sam bila nedavno testirana na koronavirus. Imala sam jaku gripu koja me „satrla“ i jak kašalj, pa su me odvezli na Kliniku za infektivne bolesti. Nalaz je bio negativan i ustanovljeno je da je riječ o groznoj gripi. Ali barem sam bila sigurna - rekla je Tereza.


Kesovija: Muzička diva. Agencije

Kesoviji društvo u karantinu pravi njena ljubimica, kujica Nike koja ima svu pažnju svijeta i veselo trčkara po vrtu, ispričala je Tereza, a čuje se i sa svojim kolegicama. S Gabi Novak redovno je telefonski u kontaktu.

- Drži se Gabi, koliko može. Brinem se za nju, bole je ramena, ali sad zbog koronavirusa sve rjeđe ide na terapije. Rekla sam joj da uvijek ima dezinfekcijsko sredstvo kod sebe i ako hoće, neka dođe k meni u karantinu, pa ćemo skupa kafenisati u vrtu. Ali ima ona sina, snahu i unuku koji se brinu o njoj pa se čujemo telefonski, pričam joj viceve i umiremo od smijeha - otkrila je optimistična pjevačica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.