U IZOLACIJI Kontakt sa prirodom

Tanja Ribič za "Avaz": Đuro i ja obrađujemo baštu

Možemo izabrati da imamo dobre namirnice te time pazimo na svoje zdravlje

Avaz.ba
31.03.2020 09:54

Ribič: Većinom se bavimo kuhanjem

Foto: Privatni arhiv

Popularna slovenska glumica i pjevačica Tanja Ribič (51) izolaciju zbog pandemije koronavirusa provodi sa svojim suprugom, legendarnim Brankom Đurićem Đurom i govori da zajedno rade u bašti. Tanja ističe da je najbitnije da se održi kontakt sa prirodom, koliko god da smo sada zatvoreni.

- Imamo malo bašte, koju sređujemo, to nam je dvostruka korist, jer smo mi na zraku, a i pokušavam da populariziram samodostatnost. Barem da imamo salatu i začine koji mogu biti i u saksiji, to svako može. Većinom se bavimo kuhanjem, sada ne moramo žuriti i možemo izabrati da imamo dobre namirnice te time pazimo na svoje zdravlje - govori Ribič.

  • Ribič: Obrađuje baštu
    Ribič: Obrađuje baštu Foto: Instagram

Na društvenim mrežama, uz mobitel i TV, Tanja kaže da ne provode mnogo vremena.

- To je sada najopasnije, primijetila sam na sebi i na djeci, kada si previše online i kada buljiš u ekran, to nije dobro za raspoloženje. Hvala Bogu za te stvari, ali ne previše. Ono što je nužno, da se održavaju kontakti s ljudima i da se pročitaju vijesti - poručuje Tanja.

Zahvaljujući bašti, izolaciju podnosi dobro, a kaže i da su oboje poželjeli malo odmora od užurbanog načina života.

- Oboje smo veoma mnogo radili prije i poželjeli smo biti malo više kod kuće. Nismo znali da ćemo to na ovakav način postići - rekla je kroz smijeh Tanja.

Komentari

NA VRH