PANDEMIJA I UMJETNOST

Minka Muftić za "Avaz": Pokušajte da se ne bojite

Prije sedam dana, glumci Narodnog pozorišta snimili su poeziju po vlastitom izboru, koja će biti objavljena na društvenim mrežama

Muftić: Dobro sam raspoložena. Arhiv

Piše: L. K. P. / Avaz.ba

31.3.2020

Sarajevska glumica Minka Muftić otkrila je za „Avaz“ kako provodi vrijeme u izolaciji dok se cijeli svijet bori sa pandemijom koronavirusa i kako koristi slobodno vrijeme.

- Živim sa mamom i kćerkom, koje ne mogu izaći vani tako da nisam toliko izolirana i često izlazim vani, jer neko mora snabdjeti porodicu. Malo prošetam. Tip sam osobe koju mjesto ne drži – izjavila je poznata glumica.

Kada je u kući, uvijek ima nekog posla. 

- Kuća mami, jedno drugo traži. Perfekcionista sam, znam da je to, možda, malo nepotrebno. Uglavnom čitam, radim jogu. Htjeli - ne htjeli, družimo se na tri. Nekako se usklađujemo. Ja donesem stvari pa dok se to složi, malo dezinficira, dan prođe. Odjednom se iznenadim da je već noć – rekla je Muftić.

Komunicira i s dragim ljudima putem društvenih mreža i dogovara sastanke s kolegama.

- Dogovaramo se kako bismo mogli djelovati. Svako ima svoje gledište i svoj način promišljanja, ali ja želim svima da poručim da vrijeme koje provode kod kuće, što manje provode u strahu. Čovjek ima potrebu da bude informiran, ali to treba nekako dozirati. Vrijeme kod kuće trebamo učiniti produktivnim. Dosta ljudi čita, trebaju više da se usmjere na knjigu, na neku tjelovježbu, da se kondicija ne umanji. Znači, straha treba da bude što manje. On je idealna podloga za svaku boljku. Ja pokušavam da se ne bojim. To mi je nekako u osnovi svega. Treba se rasteretiti straha, jer ne djeluje dobro na naš organizam. Pozdravljam sve i moram priznati da sam nekako, bez obzira na ovu situaciju, dobro raspoložena, nisam u depresiji - kaže Muftić.

Muftić: Čita i vježba jogu. Arhiv

Muftić dodaje da je sigurna da će se Sarajevo s ovom situacijom lavovski izboriti i da će prevazići sve korone.

Prije sedam dana, glumci Narodnog pozorišta snimili su poeziju po vlastitom izboru. Tako da će to uskoro biti objavljeno na YouTube kanalu ili Facebooku. Ovim djelom žele ljudima olakšati ove dane.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.