FILMSKA INDUSTRIJA

"Sony" odgodio filmove za iduću godinu

Kompanija ne očekuje otvorenja kino dvorana do kraja ljeta

Kevin Hart sa seta filma "Fatherhood". Agencije

Avaz.ba

1.4.2020

Ljubitelji filmova ipak će morati sačekati na nova ostvarenja iz produkcije kompanije "Sony" koja je najavila odgađanja premijera nekih od najpoznatijih naslova kao što su "Uncharted", "Ghostbusters: Afterlife" ili "Peter Rabbit 2", zbog pandemije koronavirusa koja je uzrokovala zatvaranje kinodvorana.

Jedan od glavnih filmova u "Sonyjevom" rasporedu za 2020. godinu, "Fatherhood" sa Kevinom Hartom u glavnoj ulozi koji je trebao stići ovog oktobra, pomjeren je na 15. januar 2021. godine, piše "Verge".

"Peter Rabbit 2: The Runaway" također je odgođen za 15. januar 2021., dok "Ghostbusters: Afterlife" stiže 5. marta iduće godine. "Uncharted" izlazi u avgustu 2021., dok "Morbius" stiže 16. marta iduće godine.

Čini se kako jedino predstojeći nastavak "Marvel Cinematic Universe Spider-Man" nije pogođen pandemijskom krizom s obzirom da je najavljen za 16. juli 2021. godine.

Drastične promjene rasporeda "Sonyja" sugerišu kako kompanija ne očekuje otvorenja kino dvorana do kraja ljeta, ako ne i kasnije.

Druge kompanije najavile su opreznija prilagođavanja. Na primjer, "Warner Bros" odgodio je film "Wonder Woman 1984" sa 5. juna na 14. avgust ove godine. "Disneyjev" film "Mulan" odložen je na neodređeno vrijeme, dok je novi film o Džejmsu Bondu (James) "No Time to Die" pomjeren za novembar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.