IZ IZOLACIJE

Nuno Arnautalić iz kućnog zatvora: Dobili smo vrijeme na poklon

Trenutno završavam pisanje četiri knjige o ulicama i trgovima četiri sarajevske općine

Ismet Nuno Arnautalić. Arhiv

Piše: L. S. R. / Avaz.ba

1.4.2020

Ismet Nuno Arnautalić, jedan od osnivača "Indexa", kako nam kaže, kao i svi ljudi stariji od 65 godina, nalazi se u kućnoj izolaciji zbog pandemije koronavirusa.


Internet i portali

- Jedina veza sa svijetom su televizija, Facebook, internet i razni portali. Aktivan sam na Facebooku, gdje svakog dana objavljujem priče iz moje knjige “Priče o muzici, Indexima i prijateljstvu” - kaže Arnautalić za "Avaz".

Kaže da stariji ljudi, kao što je i sam,  vole rutinu.

- Jer se tako bolje osjećaju i vrijeme im tako lakše prolazi. Krećete se između jutarnje kafe, Facebooka, televizijskog programa, brige o hrani, nekog hobija, telefonskih razgovora s familijom i prijateljima, podnevne kafe, itd - govori nam Arnautalić.


Nuno Arnautalić. Arhiv

Održavanja kondicije

Radi održavanja kondicije, uveo je sam sebi obavezu spuštanja sa šestog sprata do prizemlja.

- Pa pješačenja do osmog sprata i povratak na šesti, gdje stanujem. Tako dva puta dnevno. Najvažnije je sebi postaviti dnevne i dugoročne zadatke i uraditi stvari za koje do sada niste imali vremena. Trenutno završavam pisanje četiri knjige o ulicama i trgovima četiri sarajevske općine Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad - otkriva nam Arnautalić.

Na koncu je poručio:

- Nipošto nemojte biti bez nekog plana. Ova situacija poklonila vam je vrijeme koje do sada niste imali. Sve će se ovo nekako završiti i nadam se da ćemo se u budućnosti manje baviti nevažnim stvarima. 


A svoju izjavi za "Avaz" potpisao je:

Ismet Nuno Arnautalić, Iz kućnog zatvora, 1. april 2020.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.