PANDEMIJA

Influenserici zaraženoj koronavirusom prijete smrću

Izvinjavam se svima što sam nenamjerno naškodila tokom donošenja svojih odluka

Čarnas: Znam da sam zbog svog posla podložna kritikama javnosti i s tim sam se nosila. Agencije

Avaz.ba

4.4.2020

Influenserica Arijel Čarnas (Arielle Charnas) iskoristila je privatne veze da se testira na koronavirus i pokazalo se da je pozitivna. Nakon toga, nije poštovala mjere izolacije te je čak i otputovala sa porodicom u vikendicu u Hemptonsu. Sve je to izazvalo oštre kritike javnosti, a brend "Nordstrom" objavio je da su prekinuli saradnju s Arijel.


Influenserica se nakon svega obratila fanovima pismom, u kojem navodi da joj nije bila namjera nikoga povrijediti te da njena porodica, uključujući i dvije maloljetne kćerke, dobiva prijetnje smrću.

- Izvinjavam se svima što sam nenamjerno naškodila tokom donošenja svojih odluka. Za većinu nas 11. mart označio je početak onoga što će postati naša nova, bolna svakodnevica. Proživljavamo isti strah, paniku i zabrinutost, koju od tada osjeća cijela zemlja. Znam da sam zbog svog posla podložna kritikama javnosti i s tim sam se nosila. Sada, međutim, primam prijetnje smrću, kao i cijela moja porodica, uključujući dvije maloljetne kćerke. U ovom trenutku, sve što mogu učiniti je reći vam da sam došla do svojih odluka za koje mislim da su u najboljem interesu za moju porodicu i moju zajednicu - napisala je Arijel.  

Pojasnila je kako je željela opisati svoje simptome i proces liječenja na društvenim mrežama kako bi pomogla drugima koji se nađu u istoj situaciji.

U očaju sam se obratila doktoru kojeg sam prethodno znala kako bih zatražila njegov savjet. Osim mene, testirani su i moj suprug i dadilja. I oni su, također, bili pozitivni. Dadilja je sama odlučila da bude s nama u karantinu, a ne da ide kući. Smatram da smo nevjerovatno sretni što smo imali tako brz pristup medicinskoj njezi i razumijem da je to daleko od stvarnosti za ogromnu većinu ljudi u ovoj zemlji - zaključila je Čarnas. 

Ona je i zaplakala pred kamerom kako bi joj fanovi oprostili, ali je njeno obraćanje naišlo na podijeljene reakcije pratilaca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.