STAVOVI

Kvalitet na estradi tek će sada isplivati

Vjerujem kako ćemo u jesen imati dobrih novih albuma i pjesama

Želimir Babogredac. Agencije

Avaz.ba

6.4.2020

Želimir Babogredac (67), prvi čovjek diskografske kuće "Croatia Records", iako je vrijeme pandemije koronavirusa, kaže za "24.sata" kaže da u svemu gleda dobru stranu situacije.

- I autori, produkcija, aranžeri... sada svi imaju više vremena posvetiti se svom poslu. Mi smo se, primjerice, svi rasporedili i radimo od doma. I to funkcionira, ništa nije stalo. No, to za autore može biti dodatan plus. Sada bi do izražaja mogao doći kvalitet i vjerujem kako ćemo u jesen imati dobrih novih albuma i pjesama - smatra Babogredac. 

Smatra da je ovo doba kada bi, pogotovo kantautori, mogli doći na svoje.

-  Ova situacija je jedno veliko životno iskustvo i to treba okrenuti na pozitivno. Vjerujem kako će kreativni dio eksplodirati, sad navidjelo dolaze emocija, inspiracija i kreacija. Ovakve "intimne" situacije mogu inspirirati autore, sada će imati mnogo toga da kažu. Ovo je sad svojevrsni zaokret, ona ustaljenost je dovodila do mira i stagnacije, a ovo je šansa za kreativnost - izjavio je Babogredac. 

On smatra da će sve opet  krenuti od ljeta, da pauza neće biti preduga.

- Vjerujem kako će u ljeto opet sve krenuti i biti normalno. No, zato ovo vrijeme sada ima još jednu prednost. Do sada smo uvijek govorili kako nemamo vremena dovoljno se posvetiti muzici i slušati je kako treba. E, pa sada nema izgovora. Budućnost je ionako streamanje, sad ljudi mogu prilaziti muzici kakvu vole, imaju vremena i istraživati - kazao je Babogredac.     

Želimir Babogredac. Agencije

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.