MUZIKA

Čolin album "Ono malo sreće" na portalu Evrovizije na prvom mjestu

E. S.

10.4.2018

Na portalu "Eurovision on Top" koji okuplja milion poklonika najveće evropske muzičke manifestacije, novi album Zdravka Čolića "Ono malo sreće" našao se na prvom mjestu liste Top 15 evropskih albuma.  

Iako je legendarni Čola na Evroviziji nastupao davne 1973. godine s pjesmom "Gori vatra", evrovizijski fanovi iz cijelog svijeta i dalje pomno prate njegov rad. Tako su se na top listi singlova visoko pozicionirale pjesme "Mala", "Šljive su rodile" i "Kuća puna naroda".

Čolin aktuelni album "Ono malo sreće" u izdanju diskografske kuće PGP RTS i „Croatia Records“, najprodavaniji je album u proteklih nekoliko mjeseci.

- Za našu kuću velika je čast što imamo u svojim redovima legendu domaće pop muzike koji je snimio ovako dobar i komercijalan album - rekao je Vladimir Graić, direktor PGP-a.

Album je prema službenim podacima Hrvatske diskografske udruge među najprodavnijim i u Hrvatskoj.

- Veseli me da album "Ono malo sreće", od trenutka kada je objavljen, postiže uspjehe u kontinuitetu, ne samo u regiji, već i u cijelom svijetu. Dokaz tome je i njegov plasman na prvo mjesto Evropske top liste - rekao je Želimir Babogredac, direktor "Croatia Recordsa".

Prije nekoliko dana Čola je završio snimanje spota za pjesmu "Tebe čuvam za kraj" u Lisabonu nakon čega ponovo putuje u Švedsku, u kojoj će nastaviti mini turneju, i to u Štokholmu 14. aprila i Horsensu sedam dana kasnije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.