ZABAVA

Pet filmova koji će zabaviti cijelu porodicu

Uživajte u nezaboravnoj priči u kojoj se slave različitosti, cijeni porodica, a snovi lete

Najpoznatiji slonić Dambo. Agencije

Avaz.ba

14.4.2020

Bilo da su u pitanju bezvremenske bajke koje roditelji pamte iz djetinjstva i danas prenose svojoj djeci ili potpuno nove priče koje su očarale mlađe generacije, uvijek je lijepo pogledati dobar porodični film.

"The Lego movie"

Prvi dugometražni "Lego" film prati Emeta, običnu, poslušnu, savršeno prosječnu Lego minifiguricu, kojeg greškom identificiraju kao najčudesniju osobu Glavnoga Graditelja i ključ za spas svijeta. Unovačen je u družinu stranaca, među kojima je stari mistik i Lego Batman, na epskoj misiji čiji je cilj spriječiti zlog tiranina da zalijepi svemir te ide putovanje za koje je Emmett beznadno i urnebesno nespreman. 

"Wonder park"

Junakinja ove priče je maštovita djevojčica Džun (June) koja dolazi do nevjerojatnog otkrića – zabavni park njenih snova je postao stvaran. Pun je najluđih vožnji na svijetu kojima upravljaju zabavne životinje, i uzbuđenje u zabavnom parku nikada ne prestaje. Ali kad se dogodi nevolja, Džun i njen tim životinjskih prijatelja započinju nezaboravno putovanje kako bi spasili park. 

"Dolphin tale"

Inspirisan čudesnom istinitom pričom, „Dolphin tale“ porodični je film o Vinter (Winter), mladoj ženki delfina koja je izgubila rep u zamci za rakove, i Sojeru (Sawyer), introvertiranom 11-godišnjaku koji se s njome sprijatelji. Kada prvi put susretne spašenog delfina u akvariju "Clearwater Marine", rehabilitacijskom centru gdje ona živi, Sojerr podigne svoje prijatelje i porodicu na noge kako bi spasili Vinter i uvjerili pionirskog liječnika da stvori jedinstvenu protezu koja bi delfinu vratila sposobnost da pliva. 

"Dumbo"

Opredijelite li se za "Disneyjev" animirani klasik iz 1941. ili igranu verziju u režiji vizionarskog redatelja Tima Burtona, uživati ćete u nezaboravnoj priči u kojoj se slave različitosti, cijeni porodica, a snovi lete. U Burtonovoj verziji ove avanture, vlasnik cirkusa unovači bivšu zvijezdu i njegovu djecu da se brinu o mladunčetu slona čije ga prevelike uši čine predmetom ismijavanja u cirkusu koji ionako već ima teškoća. Ali kada otkriju da Dambo (Dumbo) može letjeti, cirkus doživljava nevjerojatan povratak privukavši uvjerljivog poduzetnika koji regrutuje osebujnog slonića za svoj najnoviji, veličanstveni zabavni park, "Dreamland".

"Bedtime stories"

U ovoj komediji Adam Sandler glumi Skitera Bronsona (Skeetera) koji čuva djecu svoje sestre, te njegova mašta podivlja dok izmišlja složene priče za laku noć – uvijek dodjeljujući sebi ulogu junaka. Očarana, djeca dodaju svoje ideje ovim bajkama o junaštvima i viteštvu. Tada se dogodi magija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.