PORUKE

Melanija Tramp kontrirala suprugu

Donald Tramp se složio s dijelom zdravstvenih radnika koji su iskazali zabrinutost da bi maske mogle pospješiti zarazu, jer se natope tokom nošenja

Melanija Tramp: Obratila se naciji. Twitter

L. K. P. / Avaz.ba

11.4.2020

Melanija Tramp (Melania Trump), prva dama Amerike, pokazala je u najnovijem obraćanju naciji kako se i sama uključila u borbu protiv smrtonosnog koronavirusa. Upozorila je na važnost nošenja zaštitnih maski i time još jednom pokazala da se ne slaže u svemu sa svojim suprugom, predsjednikom Donaldom Trampom.

Američki predsjednik govorio je prije nekoliko dana o preporukama Centra za kontrolu bolesti o nošenju zaštitnih maski te se složio s dijelom zdravstvenih radnika koji su prije toga iskazali zabrinutost da bi maske mogle pospješiti zarazu, jer se natope tokom nošenja, a pojavio se i strah da ih neće biti dovoljno za zdravstvene radnike ako ih građani pokupuju.

Tramp je tom prilikom savjetovao Amerikancima da nose šalove i marame preko lica dok idu na javna mjesta.

No, izgleda da njegova supruga Melanija ne misli isto.

U svom novom videu, koji je snimila ispred Bijele kuće, a koji je objavila na svom službenom Twitter profilu, gospođa Tramp je rekla:


Melanija Tramp: Savjetuje građanima da nose zaštitne maske. Twitter

- Dok Centar za kontrolu i prevenciju bolesti nastavlja proučavati širenje Covida-19, nadležni preporučuju da nosite zaštitne maske na javnim mjestima, na kojima je teško održavati mjere socijalnog distanciranja, poput trgovina prehrambenim proizvodima i apoteka. Upamtite, ovo i dalje ne zamjenjuje socijalno distanciranje koje je na snazi. To je samo još jedna mjera kako bismo svi bili sigurni.

Prva dama Amerike je tokom videa držala svoju zaštitnu masku u ruci, a kasnije je objavila fotografiju na kojoj je i sama nosi na licu kako bi potakla sve građane na isti čin.

Kao i uvijek, Melanija je pokazala svoju elegantnu stranu, nosila je bijelu košulju, imala dotjeranu frizuru i make up s naglašenim sjajnim usnicama te preplanulim tenom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.