NEMA SLOBODE

R. Keli ostaje iza rešetaka, sutkinja odbila zahtjev

Optuženi je u pritvoru, jer postoji rizik da će pobjeći, ometati istragu, pokušati prijetiti ili zastrašivati svjedoke, riječi su sutkinje

R. Keli: Boji se koronavirusa. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

11.4.2020

Propala R&B zvijezda R. Keli (Kelly) trenutno se nalazi u zatvoru u Čikagu nakon što je optužen za višestruka silovanja i dječiju pornografiju. On i njegovi advokati tražili su da bude pušen na slobodu, jer mu je život ugrožen zbog pandemije koronavirusa te zbog slabih napora zatvora da se nosi s koronavirusom.

Advokati su naveli njegove godine, kao i zdravstvene probleme, te su tražili da bude u kućnom pritvoru. No, sutkinja En Doneli (Ann Donnelly) odbila je zahtjev 53-godišnjeg pjevača, jer smatra da postoji rizik od bijega.


R. Keli: Zbog postojećih bolesti, pjevač pripada rizičnoj grupi. Agencije

- Optuženi je u pritvoru, jer postoji rizik da će pobjeći, ometati istragu, pokušati prijetiti ili zastrašivati svjedoke - riječi su sutkinje.

Advokati američkog pjevača tvrde da postoji nedostatak sredstava za dezinfekciju ruku i sapuna u zatvoru te da su zatvorenici smješteni u male ćelije uprkos pravilima o društvenom distanciranju izvan zatvora. Također, tvrde da pjevač, zbog postojećih bolesti, pripada rizičnoj grupi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.