HRVATSKA

Ankica Dobrić: Ne kukam i ne plačem

Glumici najteže pada što dugo nije vidjela majku

Pobijedila karcinom dojke. ARHIV

Avaz.ba

14.4.2020

Hrvatska glumica Ankica Dobrić prije dvije godine uspješno je preboljela rak dojke, ali ove su je godine sustigle nove nedaće. Naime, nakon razornog potresa u Zagrebu, glumica je ostala bez svog doma.

Uprkos problemima, glumica je za hrvatske medije  otkrila da nastoji zadržati pozitivan duh. 

- Nema što nas nije u posljednje vrijeme snašlo - koronavirus, potres, zagađen zrak. Unatoč svemu, smijem se svaki dan. Nisam pala u depresiju, ne kukam i ne plačem. Bila sam malo potresena, ali oporavljam se- rekla je Ankica.

Ankica Dobrić. ARHIV

Sa svojim psićem Marom morala se preseliti kod prijateljice jer su joj statičari rekli da zgrada u kojoj je živjela više nije sigurna za život. Opisala je i svoje iskustvo potresa.

- Bilo je to dosta traumatično. Probudilo me padanje žbuke sa stropa i strašna buka. Izletjela sam iz stana u spavaćici držeći Maru koji se tresao kao prut. Kada sam vidjela da je na cestu pao dimnjak sa zgrade preko puta moje, imala sam dojam da se cijeli grad srušio. Kao da je došao smak svijeta. Pobjegla sam s ostalim izbezumljenim ljudima u park dok nisam skupila hrabrosti otići u stan po osnovne stvari-  rekla je i dodala da se ne trebamo bojati koronavirusa ako se pridržavamo uputa.

Smatra da ljude treba upozoriti na neodgovorno ponašanje i da se svi trebamo ponašati kao da smo već zaraženi i ne prilaziti jedni drugima.

- Majku nisam vidjela mjesec dana i to mi jako teško pada. Prvo što ću napraviti jest otići k njoj u dom - rekla je.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.