HUMANA ZVIJEZDA

Terminator prodaje korona-maske "Vratit ćemo se"

Dostava počinje 1. maja.

Švarceneger: Humana zvijezda. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

23.4.2020

Arnold Švarceneger (Schwarzenegger, 72), legendarni "Terminator" na svoj način bori se protiv koronavirusa. Holivudski velikan prodaje zaštitne maske s natpisom "Vratit ćemo se".  

Rečenica "I'll be back" (Vratit ću se) postala je njegov zaštitni znak, nakon što je u poznatom  holivudskom ostvarenju glumio terminatora. Bivši guverner Kalifornije dizajnirao je masku ukrašenu porukom.

-Vratit ćemo se. Pregledat ćemo to zajedno" - obećava Švarceneger na Instagramu. Na objavljenoj fotografiji vidi se bivši bodybuilder i političar na plaži u Los Anđelesu koja je kao i većina mjesta širom svijeta neobično pusta. Legendarni Arni sjedi na biciklu i nosi crnu zaštitnu masku, koju on nudi na Internetu za nešto manje od 15 eura. Dostava počinje 1. maja.



Arnold Švarceneger: U borbi protiv koronavirusa. Instagram

Prihod od prodaje zaštite nosa i grla ostvarenih u SAD-u ide u dobrotvornu organizaciju "After-School All-Stars", koja pomaže djeci iz siromašnih porodica, ali i obezbjeđuje hranu porodicama kojima je prijeko potrebna za vrijeme pandemije koronavirusa. Ova neprofitna organizacija, koju je Švarceneger osnovao 2002, podržava oko 92.000 studenata u deset američkih država.

Holivudska legenda odavno je uključen u borbu protiv koronavirusa. U martu je iz vlastitog džepa donirao milion dolara „Fondu odgovornih za frontove“ koji podržava liječnike, medicinske sestre i slične u borbi protiv virusa. Također je stalno pozivao svoje fanove i pratioce na društvenim mrežama da ostanu kod kuće. Sadašnjem guverneru Kalifornije Gevinu Njusomu (Gavin Newsom) pomaže kao savjetnik u koronskoj krizi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.