SVE SPREMNO

Marija Šerifović sama na stadionu sprema spektakl

Jedva čeka da obraduje ljude, a iako na koncertu neće biti publike, preko aplikacije će komunicirati s njima na socijalnoj distanci

Šerifović: Sve spremno za spektakl. Instagram

L. K. P. / Avaz.ba

1.5.2020

Pjevačica Marija Šerifović (35) ovih dana priprema se za nedjeljni koncert na stadionu nogometnog kluba Partizan u Beogradu. Uvjerava se da je sve spremno do zadnjeg detalja, a na stadion je sa sobom povela i engleskog buldoga Haka. Svi oni koji skinu aplikaciju Juboks, koja će biti dostupna i za Android i iOS uređaje, mogu bez kupljene karte uživati u nastupu.

Pobjednica Evrovizije 2007. godine istakla je kako jedva čeka da obraduje ljude, a iako na koncertu neće biti publike, preko aplikacije će komunicirati s njima na socijalnoj distanci.

- Ispred sebe ću imati veliki monitor na kojem ću čitati sve što mi ljudi budu pisali preko aplikacije, a možda nekome ispunim i želju - pojasnila je Marija u emisiji Beogradska hronika.


Šerifović: Pjeva isto i za pet i za 50.000 ljudi. Instagram

Kako je istakla, bila je vrlo tužna jer su njeni koncerti u Centru „Sava“ otkazani zbog pandemije koronavirusa, ali zato će sada sve nadoknaditi uprkos specifičnim okolnostima i izostanku publike. Pravit će se kao da je na stadionu 50.000 ljudi, a vjeruje da će „projekt“ biti uspješan.

- Moje kolege su tokom prethodnog perioda na razne načine uveseljavali ljude, a mi smo sve ovo vrijeme razmišljali kako i na koji način da kompletnu ovu situaciju privedemo kraju na najadekvatniji način i otuda ova ideja - rekla je Marija i dodala kako neće biti prevelike razlike u njenoj izvedbi zbog toga što neće biti ljudi.

- Inače pjevam isto i za pet i za 50.000 ljudi. Naravno da je publika ta koja na koncertu daje neku dodatnu razmjenu emocija i energije, ali sigurno sam da nam to neće u nedjelju predstavljati problem – dodala je.

Otkrila je i kako će koncert trajati bar sat vremena, a možda i koju minutu duže ako bude raspoložena. Započet će pjesmom „Pametna i luda“ i onda kreće, navodi, spektakl.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.