TUŽNA VIJEST

Umro pionir rokenrola Litl Ričard

Njegovu smrt potvrdio je sin, Deni Peniman, a konačni uzrok zbog kog je preminuo još nije poznat

Litl Ričard. Agencije

Avaz.ba

9.5.2020

Litl Ričard (Little Richard) jedan od pionira  prvog talasa rokenrola preminuo je u  87. godini.   Ričard Peniman (Richard  Penniman), kako je bilo njegovo pravo ime, već je bio lošeg zdravlja nekoliko godina, imao je probleme sa kukovima, a doživio je i srčani, kao i moždani udar.

Njegovu smrt potvrdio je sin, Deni Peniman, a konačni uzrok zbog kog je preminuo još nije poznat.  Član njegovog benda Kevin Holi objavio je na Instagramu oproštajnu poruku svom kolegi: 

- Počivaj u miru, Ričarde. Ovo stvarno boli. Moje misli i molitve su sa svim kolegama i obožavateljima. Ričard je zaista bio kralj -  stoji u njegovoj objavi.

Litl Ričard je otpočeo karijeru još kao tinejdžer u kasnim 40-im godinama prošlog stoljeća,a veliki proboj na svjetsko tržište doživio je 1955. godine kada je potpisao ugovor nakon čega je izdao niz singlova koji su ga obilježili za cijeli život.


Litl Ričard. Agencije

Bio je poznat po svojim neobičnim performansima - očima iscrtanim maskarom, odjećom u jarkim bojama što je kasnije utjecalo na pevača Princa.

Bio je umiješan u nekoliko skandala. Jedan od njih, koji je i sam priznao, je sklonost ka voajerizmu - muškarci su imali sami seks na zadnjem sedištu njegovog automobila dok je on posmatrao. Dva puta je hapšen zbog svog ponašanja.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.