ESTRADA

Nada Topčagić: Rođena sam u Bosni, a sve sam postigla u Srbiji

Nije mi jasno to kad čujem da pjevači pjevaju za po 50.000 eura

Nada Topčagić. Arhiva

L. S. R. /Avaz.ba

13.5.2020

Nada Topčagić sa suprugom je otišla  u vikendicu na Tari, gdje se posvetila poljoprivredi, pa je otkrila i detalj iz svog života. 

- Sijem baštu, krompir, luk, radim punom parom. Sada je trenutak za to, mislim da svi treba da krenu u neku radnu akciju! Prekopali smo sve, komšija mi je donio đubre za zemlju - rekla je Nada.

Za "Blic" je otkrila da im oko svega pomažu dva Ivana. 

- Sa jednim radim u bašti, a drugi pomaže da se proširi jedna soba i terasa na spratu, doziđujemo kuću. Sa njim radi moj suprug, a uzmem i ja bušilicu u ruke. Kod nas pune ruke posla! Ono što je zanimljivo jeste da se oba prijatelja koja nam pomažu sada zovu Ivan, samo što je jedan iz Pariza, sada zaglavljen u Srbiji. Uvijek smo bili u dobrim odnosima ovdje sa ljudima, priskočimo u pomoć jedni drugima -  priča Nada.

Pjevačica kaže da je tokom života shvatila da se rada ne treba stidjeti, te da svako mora da se oznoji ukoliko želi da ostvari nešto. 

- Rođena sam u Bosni, a sve sam postigla u Srbiji. Borila sam se cijeli  život, od jednog dinara sam pravila deset. Svako treba da se oznoji da radi, nikad nisam bježala od posla. Ma, ja se svuda snalazim, navikla sam ni od koga da ne tražim ništa -  govori Nada.


Nada Topčagić. Arhiva

Priznaje da se i zadužila kako bi platila porez:

- Moraju da se zasuču rukavi da bi se imalo. Nije mi jasno to kad čujem da pjevači pjevaju za po 50.000 eura! Pa da li je to moguće, ko im da toliki novac za jedan nastup, ja o tome nikada nisam mogla ni da sanjam! Uvijek sam bila za to da kolač mora da se dijeli na ravne časti! Dobila sam toliko pohvala za ovakav glas, a propljuvala sam krv da bih imala sve ovo što danas imam. Zadužila sam se da bih platila porez od 100.000 eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.