ADELE I NJENA TAJNA GUBITKA KILOGRAMA

Nevjerovatna transformacija slavne pjevačice

Ova dijeta uključuje crno vino i tamnu čokoladu, ali ima i neka ozbiljna ograničenja

Adele. Instagram / Getty images

L.M. / Avaz.ba

7.7.2020

Fanovi ove popularne pjevačice pratili su njezinu transformaciju na društvenim mrežama već godinu dana. Novom objavom je Adele ostavila sve bez daha jer prikazuje njezinu savršenu liniju. Ali ono što fanovi ne znaju jeste da Adele strogo prati plan Sirtfood dijete, koja je dizajnirana da bi ubrzala rad metabolizma, i to u velikoj mjeri. Iako pomaže kod gubitka kilograma, stručnjaci nisu sigurni da je djelotvorna na duge staze. 

Što je Sirtfood dijeta?

Ovaj program je pokrenut od strane dva nutricionista, Aidana Gogginsa i Glena Mattena, nakon što je objavljen u knjizi istog imena 2016. godine. Proučavali su sirtuine, skupinu proteina koji regulišu niz tjelesnih funkcija, uključujući metabolizam, upalne procese i životni vijek. Sastojci određenih namirnica mogu podići razine ovih proteina i zato ih se naziva „sirfoods“, odnosno „sirtnamirnicama“

"Mogla bi biti dobra stvar jesti namirnice pune sirtuine radi gibitka kilograma, poput jabuka, maslinovog ulja…“, navodi Tracy Lockwood Beckerman, autor knjige The Better Period Food Solution.  

Šta se može jesti?

Transformacija. GETTY IMAGES

Plan se bazira na namirnicama koje su pune sirtuinom, a jedan od autora knjige tvrdi kako možete izgubiti 3 kilograma u roku od sedam dana!

Ali režim je ozbiljan: u prva tri dana se očekuje da konzumirate samo 1000 kalorija i to je dozvoljen samo jedan obrok i dva napitka. Ostala 4 dana smijete unositi 1500 kalorija u najčešće dva obroka. Obroci samo moraju biti bogati sirtuinom i ustvari ničim drugim. Glavna okosnica prehrane su namirnice poput kelja, jagoda, luka, peršuna i borovnica. Dobro su došli i kurkuma, heljda i orah

Zanimljivo je da napici poput kafe, zelenog čaja i crvenog vina nisu zabranjene.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.