PREDOSJEĆAO JE KRAJ

Enio Morikone sam sebi napisao čitulju

Čitulja počinje jednostavnom rečenicom "Ja, Enio Morikone sam umro"

Enio Morikone. Pixell

Avaz.ba

7.7.2020

Čuveni italijanski kompozitor Enio Morikone (Ennio Morricone) dao je čitulju samom sebi nekoliko dana pred smrt, koja je danas objavljena u italijanskoj štampi.

Čitulja počinje jednostavnom rečenicom "Ja, Enio Morikone sam umro" "Obavještavam o tome sve bliske prijatelje, koji su bili uz mene, a i one dalje, koje nisam neko vrijeme  vidio. Pozdravljam ih sa velikom naklonošću. Nemoguće ih je sve poimence nabrojati. Želim ipak posebno da pomenem sabraću Pepućija (reditelj Đuzepe Tornatore) i Robertu, naročito prisutne u poslednjim danima mog života", napisao je Morikone. 

U nastavku čitulje slavni kompozitor objašnjava zašto se odlučio na krajnje neobičan potez.

Ne želim nikoga da uznemiravam. Samo iz tog razloga sam odlučio da pošaljem svoje posljednje zbogom svima vama i budem sahranjem u najužem krugu. Sa velikom naklošću kažem zbogom i Ines, Lauri, Sari, Encu i Norbertu. Zahvaljujem im se što su dijelili sa mnom i sa mojom porodicom veliki deo mog života - piše u čitulji. 


Enio Morikone. Agencije

Morikone se u čitulji obratio najmilijima.

- Želim da se sjećam sa ljubavlju mojih sestara Adrijane, Marije i Franke i njihovih voljenih, kao i da im dam do znanja koliko sam ih volio. Snažno, potpuno i duboko zbogom mojoj djeci Marku Alesandru, Andrei i Đovaniju, snahi Moniki, unucima Frančeski, Valentini, Frančesku i Luki. Nadam se da će razumjeti koliko sam ih voleo", napisao je Morikone, kojije umro u noći između 5. i 6. jula u Rimu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.