OTVORENO

Hanka Paldum: Ja pjevam o ljubavi...

Allah nam je dao mozak da razmišljamo

Paldum: Život ne smije stati. Instagram

Razgovarala: Larisa Sarajlić - Sarajlić / Avaz.ba

18.7.2020

Hanka Paldum ne dozvoljava da koronavirus utječe na njen život. Kaže nam da normalno živi, normalno se kreće...


- Samo treba zdrav razum uključiti. Allah nam je dao mozak da razmišljamo - govori nam Hanka.



Dokle više...

Kao i kod ostalih kolega, i Hankini su svi koncerti otkazani.

- Niko ništa ne radi. Nema koncerata, nastupa, pjevanja... Moji muzičari ponešto odrade, ali sve je to sitno. I niko se ne pita kako oni preživljavaju. Ne samo oni, nego i ostali... Našu državu ne zanima ni kultura, ni privreda, ni sport – ogorčena je Hanka.

Iako ističe da je „jaka kao zemlja“, ipak nam je priznala da se pomalo plaši ove situacije.

- Neće niko umrijeti od gladi, ali uništit će sve. Dokle ovako više... Niko ništa ne poduzima. Izdržat će ljudi, izdržali smo četiri godine u ratu, ali sve ovo ljude ubija psihički – smatra naša muzička zvijezda.

Hanka, i pored svega, ne dozvoljava da život stane. Tako je snimila pjesmu „Ljubav za sva vremena“, čiji autor je Al' Dino.


Bašta s ružama

- Ja pjevam o ljubavi, budale neka pričaju o smrti - poručuje Hanka.

Ovih dana bi trebala snimiti i spot i zajedno će ga promovirati s pjesmom. Tražim neku baštu s ružama, mada one prolaze – kaže pjevačica i dodaje „ovo je naša borba. Ni u ratu nismo potonuli, zašto bismo sada“.






Đoković, Paldum i Osmanagić: Ugodno druženje. Instagram

S Novakom Đokovićem zapjevala „Crne kose“

Hanka je oduševljena posjetom Novaka Đokovića visočkim piramidama. Zahvaljujući Semiru Osmanagiću, imala je priliku i da se druži s legendarnim teniserom, a zajedno su zapjevali pjesmu „Crne kose“.

- To je golemo i zbog Bosne i zbog naroda. Đoković je gigant. Drago mi je i zbog Semira Osmanagića. Uvijek sam govorila da ljudima ne treba puno kako bi usrećili jedni druge. Hvala mom prijatelju Semiru na pozivu kako bih provela jedno prelijepo popodne u posjeti bosanskim piramidama u društvu ljudi koji oplemenjuju život na ovoj planeti. Zapjevali smo zajedno čuvenu “Crne kose”, koju Novak voli – istakla je Hanka Paldum.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.