SJEĆANJA

Tužna sudbina Čoline djevojčice: Zbog rata i izbjeglištva doživjela samo ružne stvari

Trenutno, Ivana živi i radi u Australiji i bavi se režijom, produkcijom i marketingom

Avaz.ba
18.07.2020 12:23

Ivana i Čola zajedno otpjevali hit

Foto: ILUSTRACIJA

- Ja se zovem Ivana, a tata me zove zlato, rekla sam mami kad porastem, udaću se za tebe, zato rastem i rastem i jedva čekam da porastem- iz pesme - pjevušili su Zdravko Čolići Ivana.

Iako je prošlo tri decenije od nastavka ove pjesme, djevojčica Ivana iz spota se nikada više nije pojavljivala u medijima .

Ivana Legin otpjevala je čuvenu pesmu, sa jednom od najvećih zvijezda Jugoslavije, Zdravkom Čolićem, a povome je prethodila i uloga u kultnom filmu "Kuduz" koju je odigrala. 

  • Ivana Legin  trenutno živi u Americi
    Ivana Legin trenutno živi u Americi Foto: FACEBOOK

Trenutno, Ivana živi i radi u Australiji i bavi se režijom, produkcijom i marketingom.

Iako joj je karijera još kao djevojčici, koju cijela Jugoslavija i danas pamti, krenula uzlaznom putanjom, sve je prekinuo rat. Ivana je u Australiji jeste ostvarila nekoliko uloga, ali su, kako je otkrila, bile amaterskog tipa. 

Nakon izbijanja rata, Ivana je iskusila izbjeglički život koji je i danas ostavio ožiljke na njenoj duši.

 - Izbeglištvo je išlo preko Beograda, Zagreba, Rusije pa tek onda do Australije. Kao i svima ostalima koji su lutali svijetom pokušavajući da nađu svoj kutak mira i sigurnosti bilo je nemirno, nesređeno i nestabilno. Tek što smo se navikli na jednu školu i način života, našli smo se u drugom okruženju sa novim jezikom i kulturom. Nije bilo lako, ali ovakva iskustva definitivno jačaju. Mali ožiljci će uvek biti prisutni, nekada će da zasvrbe ili da se upale, obično kada to najmanje očekujemo. Međutim, na to gledam kao proživljeni život i kad taj ožiljak zasvrbi samo me podsjeti da sam u 33 godine preživela nešto što mnogi nisu sa 90 - rekla je Ivana u jednom intervjuu.

Komentari

NA VRH